Mainos

Israel ja Jordania tutkivat raketti-iskuja

Raketteja ammuttiin aamulla niin Jordanian Aqabaan kuin Israelin Eilatiinkin. Tiettävästi iskuissa kuoli vain yksi jordanialainen sotilas. Iskun tekijäksi on ilmoittautunut al-Qaida.

Israelin ja Jordanian viranomaiset tutkivat yhdessä raketti-iskuja, jotka tehtiin tänään Punaisenmeren rantakaupungeissa Aqabassa Jordaniassa. Asiasta kertoi Israelin puolustusministeri Shaul Mofaz. Raketti-iskujen tähtäimessä olivat todennäköisesti Aqaban satamaan ankkuroidut amerikkalaiset sotalaivat.

Kolme Katjusha-rakettia ammuttiin vain muutaman minuutin sisällä Aqaban satamaan ja kaupungin sotilassairaalaan Jordaniassa sekä Eilatin turistikohteeseen Israelissa. Israelin radion mukaan raketit ammuttiin Jordaniasta.

Al-Qaidan nimeä käyttävä ryhmä ilmoittautui iskujen taustavoimaksi. Internet-viestissä tekijäksi ilmoittautui al-Qaidan Egyptin ja Levantin organisaatioksi itseään kutsuva ryhmä. Sama ryhmä on aiemmin sanonut tehneensä pommi-iskut Taban ja Sharm el-Sheikhin lomakohteisiin Egyptissä. Viestin todenperäisyydestä ei ole varmuutta.

Jordanialainen sotilas kuoli, kun sotalaivaan tähdätty raketti lensi täpärästi aluksen ohi ja räjähti varastorakennuksessa, kertoo uutistoimisto AFP. Jordanian ainoassa satamassa oli vierailulla kaksi Yhdysvaltain sotalaivaa - USS Ashland ja USS Kearsarge - jotka poistuivat merelle pian iskun jälkeen. Alusten miehistö ei saanut vammoja, laivasto ilmoitti.

Puolustusministeri Mofazin mukaan kukaan ei loukkaantunut, kun toinen raketti räjähti Israelin puolella Eilatissa. Vain lähistölle pysäköity auto vahingoittui.

Jordanian turvallisuusjoukot etsivät yhtä syyrialaista ja kahta irakilaista iskusta epäiltynä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

(Seitsemän uutiset 19.08.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.