Mainos

Israel ja Hizbollah kiihdyttävät iskujaan

Israelin hävittäjät iskivät varhain aamulla jo toiseen voimalaitokseen Libanonin pääkaupungin Beirutin liepeillä.

Kaupungin itäpuolella sijaitseva Bsalimin voimala syttyi silminnäkijöiden mukaan palamaan. Suurin osa Beirutista oli aamulla vielä ilman sähköä Israelin iskettyä eilen useaan kertaan Jamhurin voimalaitokseen.

Sairaalalähteiden mukaan Israelin Libanoniin tekemissä ilma-iskuissa on eilen ja tänään kuollut kahdeksan ja loukkaantunut yli 50 ihmistä. Libanonilaislähteiden mukaan kymmenen ihmistä on saanut surmansa.

Kaksi ihmistä kuoli, kun Israelin hävittäjät pommittivat neljää Etelä-Libanonissa sijaitsevaa siltaa. Israelin armeijan mukaan iskut on suunnattu Libanonin tukemaa islamilaista Hizbollah-sissijärjestöä vastaan. Ilma-iskut kiihtyivät sen jälkeen, kun kaksi israelilaista siviiliä sai myöhään eilen surmansa Pohjois-Israelissa Hizbollahin raketti-iskussa.

Israel uhkasi Libanonia uusilla ilmaiskuilla

Israelin turvallisuusviranomaiset uhkasivat Libanonia uusilla ilmaiskuilla, mikäli islamilainen Hizbollah-sissijärjestö jatkaa raketti-iskujaan. -Emme epäröi laukaista uusia iskuja, mikäli Hizbollah jatkaa aggressiviisia toimiaan, sanoi sisäisen turvallisuuden ministeri Avigdor Kahalani sen jälkeen, kun Israel oli iskenyt libanonilaisiin kohteisiin kuudessa hyökkäysaallossa.

Israel iski yön aikana kahteen voimalaitokseen, viestintäkeskukseen, kolmeen Beirutin lähellä sijaitsevaan siltaan ja Hizbollahin päämajaksi oletettuun rakennukseen Baalbeckissa. -Jatkamme iskujamme, kunnes tilanne rauhoittuu, sanoi Israelin kenraali Dan Halutz tänään. Israelin rajavyöhykkeen 250 000 asukasta pysyivät tänään pommisuojissa. Alueen tehtaat ja koulut oli suljettu.

Israelin ja Libanonin tilanne on herättänyt huolestuneita reaktioita maailmalla. Ranska kutsui Israelin laajamittaisia hyökkäyksiä "hyvin huolestuttaviksi" ja kehotti molempia osapuolia toimimaan vuonna 1996 solmitun aseleposopimuksen mukaan. Yhdysvallat vaati tilanteen "maksimaalista hillitsemistä". Viimeöiset iskut olivat Israelin ensimmäiset iskut libanonilaisiin siviilikohteisiin vuoden 1996 hyökkäyksen jälkeen, jolloin 150 libanonilaista sai surmansa.
(STT-Reuters-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.