Israel ja Hamas keskustelivat salaa Lontoossa?

Hamas on jälleen kieltäytynyt hyväksymästä Israelin valtiota, mutta ehdotti 20-30 vuoden tulitaukoa.

Israelin ja palestiinalaisten vaalit voittaneen Hamas-järjestön edustajat ovat hiljattain tavanneet salaa Lontoossa, kertoi Israelin televisio myöhään eilen. Tapaamisen järjesti televisiokanavan mukaan brittiläinen Alistair Crook, joka on työskennellyt Britannian salaisessa tiedustelupalvelussa MI6:ssa.

Tapaamiseen osallistuneet israelilaiset neuvottelijat luonnehtivat palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin johtamaa Fatah-puoluetta "entiseksi", ja pitivät tärkeänä, että Israelilla on keskusteluyhteys Hamasiin.

Hamasin edustajat puolestaan pyysivät tapaamisessa Israelia lähettämään välittäjän neuvotteluihin Hamasin kansainvälisen eristämisen lopettamiseksi. Hamas kieltäytyi jälleen hyväksymästä Israelin valtiota, mutta ehdotti 20-30 vuoden tulitaukoa. Israelin television mukaan Hamasia edusti tapaamisessa muun muassa pääministeri Ismail Hanian läheinen neuvonantaja Ahmed Jussef.

Monet länsimaat, joiden joukossa EU ja Yhdysvallat, pitävät Hamasia terroristijärjestönä ja ovat muun muassa jäädyttäneet palestiinalaishallinnolle suunnattuja avustuksia.

(MTV3-STT-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat