Mainos

Israel iski Ramallahiin

Israelin taisteluhelikopterit tulittivat Ramallahin ja Gazan palestiinalaiskaupunkeja raketeilla tänään iltapäivällä. Silminnäkijöiden mukaan raketit osuivat muun muassa palestiinalaisten poliisiasemaan ja lähelle presidentti Jasser Arafatin päämajoja molemmissa kaupungeissa.

Palestiinalaislähteiden mukaan Gazassa ollut Arafat ei haavoittunut tulituksessa. Hän oli aiemmin aloittanut keskustelut Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n johtajan George Tenetin kanssa väkivallan hillitsemisestä palestiinalaislalueilla.

Hyökkäykset aiheuttivat paniikkia Ramallahissa ja Gazassa. Useiden ihmisten kerrottiin haavoittuneen. Ilmahyökkäykset alkoivat muutama tunti sen jälkeen kun väkijoukko oli lynkannut Ramallahissa ainakin kaksi israelilaissotilasta. Palestiinalaiset poliisit olivat pidättäneet aiemmin siviiliasuissa kaupunkiin saapuneet neljä sotilasta.

Palestiinalaisten rauhanneuvottelija Saeb Erakat syyttää Israelia sodan aloittamisesta ja vetoaa kansainväliseen yhteisöön, jotta se puuttuisi tilanteeseen.
-Olemme todistamassa täysimittaista sotaa palestiinalaisia vastaan, Erakat sanoi pian Israelin helikopteri-iskun jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.