Mainos

Israel iski rajusti Gazaan

Koston kierre Lähi-idässä laajenee.

Israelin taisteluhelikopterit tulittivat illalla palestiinalaisten turvallisuuspäämajaa Gazan alueen keskiosassa. Kaksi ihmistä haavoittui helikopteri-iskussa Deir al-Balahin pakolaisleirissä sijaitsevaan valioturvayksikön, Joukko 17:n, päämajaan, kertoi poliisi. Päämajaan osui kolme ohjusta.

Helikopterit iskivät muutamia tunteja sen jälkeen kun Gazasta oli tulitettu Etelä-Israelia raskaalla kranaatinheittimellä. Kukaan ei kuitenkaan haavoittunut, kertoivat silminnäkijät. Israel vastasi iskuun nopeasti tulittamalla palestiinalaiskohteita panssarivaunutykeillä ja raskailla konekivääreillä. Yksi kranaatti osui pellolle viisi kilometriä Israelin rajasta olevan Sderotin kaupungin laitamille. Sderot sijaitsee lähellä pääministeri Ariel Sharonin maatilaa.

Kaupungin laitamille osui ainakin kolme, mutta mahdollisesti viisi kranaattia, sanoi Israelin armeijan edustaja. Kyseessä oli pisimmälle Gazasta Israeliin tehty kranaattihyökkäys sen jälkeen kun palestiinalaisten kansannousu alkoi lähes seitsemän kuukautta sitten.

Iskun uskotaan entisestään lisäävän Lähi-idän jännitystä, varsinkin Israelin tuhottua yöllä Libanonissa olevan syyrialaisen tutka-aseman. Israel oli jo aiemmin vastannut palestiinalaisten kranaatti-iskuihin hyökkäämällä helikopterein ja ohjuksin palestiinalaisten Gazassa olevia turvallisuuskohteita vastaan.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.