Israel jatkaa Gazan moukarointia - kymmeniä kuollut

Israelin ilmaiskut moukaroivat jälleen Gazaa 0:52

Israelin ilmaiskuissa Gazaan on tänään kuollut 20 ihmistä, kertovat lääkintäviranomaiset.

Israelin iskut jatkuvat kolmatta päivää ja niissä on tähän mennessä kuollut 70 palestiinalaista.  

Israelin armeija ilmoitti, että se on iskenyt yön aikana 300 kohteeseen Gazassa. Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu varoitti eilen, että Israel koventaa iskujaan Gazaan. Hamas on ampunut Israelin puolelle raketteja, mutta Israelissa ei ole tullut kuolonuhreja. 

Palestiinalaisjärjestö Hamasin hallitsemalle Gazan kaistalle tehtiin yöllä useita iskuja. Eniten uhreja vaati Khan Yunisin kaupungissa sijaitsevaan kahvilaan tehty isku, jossa kuoli kuusi ihmistä ja haavoittui ainakin 15. Pakolaisleirille tehdyssä iskussa puolestaan kuoli paikallinen islamistijohtaja ja haavoittui useita muita ihmisiä.

Israel iski yöllä myös Gazan ydinkeskustan ruuhkaisimmalle ostoskadulle. Kohteena oli siviiliauto, joka näyttäisi videokuvien perusteella olevan paikallisen Media 24-tv-aseman auto, kertoo uutistoimisto Reuters.

Iskussa kuoli auton kuljettaja, 30-vuotias mies. Israel ei ole toistaiseksi kommentoinut iskua.

Palestiinan presidentti Mahmud Abbas on syyttänyt Israelia kansanmurhasta Gazassa.

Israelin armeija kertoi Twitterissä, että Hamas ampuu raketteja Israelin puolelle jatkuvasti. Gazasta on armeijan mukaan ammuttu Israelin puolelle yhteensä yli 500 rakettia sen jälkeen, kun jalkapallon MM-kisat alkoivat Brasiliassa alle kuukausi sitten.   

Lue myös:

    Uusimmat