Mainos

Israel iski Gazaan ja uhkaili diplomaatteja

Israelin sotilaskoneet ovat jatkaneet Gazan rajalla olevien tunneleiden pommituksia. Lisäksi 18 palestiinalaista haavoittui Israelin ilmaiskussa Gazaan.

Gazasta ammuttiin viime yönä raketteja Israelin eteläosiin ensimmäistä kertaa tulitauon jälkeen.

Yhdysvaltain erityislähettiläs George Mitchell tapasi tänään palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin ja vakuutti hänelle Yhdysvaltain sitoutumista rauhanprosessiin.

Israelin ja Hamas-järjestön runsas viikko sitten julistama tulitauko on viime päivinä horjunut pahasti. Israel sanoi tulitauon julistamisen yhteydessä, että se kostaa kovalla kädellä mahdolliset uudet raketti-iskut Israeliin.

Diplomaatteja uhkailtiin varoituslaukauksin

Israelilaissotilaat ampuivat varoituslaukauksia eurooppalaisia diplomaatteja kuljettanutta autosaattuetta kohti Gazan raja-alueella tiistaina, kertoo HS.fi.

Autosaattueessa oli diplomaatteja Ruotsista, Norjasta, Hollannista, Ranskasta, Sveitsistä ja Saksasta. Yksi mukana olleista oli Ruotsin Jerusalemin-konsulaatissa työskentelevä Rolf Carlman.

- Tilanne oli epämiellyttävä. Se osoittaa, kuinka vaikeaa on kuljettaa ihmisiä ja tavaroita Gazaan, Carlman sanoo Svenska Dagbladet -lehdelle. Carlman oli kollegansa kanssa ollut selvittämässä sähkö- ja vesihuollon vaurioita Gazassa.

Ranska kutsuu Israelin suurlähettilään puhutteluun tapauksen johdosta.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.