Mainos

Israel iski Beirutin keskustaan

Israel on aiemmin pommittanut vain Etelä-Beirutia, missä Hizbollah pitää päämajaansa. Aamun iskuissa Libanonin kyliin on kuollut kymmeniä ihmisiä. Israel on päättänyt jatkaa sotaa.

Israel on tehnyt pommi-iskun Beirutin keskustaan, joka on aiemmin säästynyt tulitukselta, kertoo uutistoimisto AFP. Sen lainaamien poliisilähteiden mukaan helikopterit ampuivat neljä rakettia kristittyjen asuinalueelle. Isku tuhosi porauskalustoa, mutta kukaan ei haavoittunut tai kuollut.

Israelin lentokoneet ja sotalaivat ovat hyökänneet myös Libanonin kyliin. Ainakin 45 ihmistä on kuollut, kun kymmenet talot ovat sortuneet räjähdyksissä. Esimerkiksi Srifan kylässä on kuollut vähintään 12 ihmistä.

- Srifassa tehtiin joukkomurha. Kymmeniä on kuollut ja tuho on valtava, syyttää kylän pormestari Afif Najdi.

Libanonissa kuolleiden joukossa on myös Sri Lankan ja Sudanin kansalaisia.

Hizbollah on vastannut tulittamalla raketein Haifan kaupunkia. Ainakin kuusi rakettia osui kaupunkiin. Tietoa uhreista ei toistaiseksi ole.

Tulitaistelu maiden rajalla

Maajoukot ovat puolestaan ottaneet yhteen Hizbollahin taistelijoiden kanssa Libanonin rajalla. Taisteluissa on tiettävästi kuollut ainakin kaksi Israelin sotilasta.

Israel aloitti aamulla Etelä-Libanonissa maaoperaation, jonka aikana sotilaiden tarkoituksena on armeijan mukaan tehdä rajoitettuja iskuja Hizbollahin asemiin.

Israelin hallitus päätti tämänpäiväisessä istunnossaan jatkaa hyökkäyksiä Libanonissa ja Gazan kaistalla. Israelin armeijan radion mukaan hallitus kokoontui, koska ministereillä on ollut ristiriitaisia näkemyksiä mahdollisista tulitaukoneuvotteluista.

Radion mukaan Israelin ulkoministeriö haluaisi avata neuvottelukanavan tulitauosta keskustelemiseksi. Sen sijaan pääministeri Ehud Olmert katsoo, että toistaiseksi on liian aikaista aloittaa neuvotteluja.

(MTV3-Reuters-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.