Mainos

Israel iskee raskaasti palestiinalaisalueille

Israel on jatkanut iskujaan palestiinalaisalueille.

Israel iski ohjuksin Ramallahin kaupunkiin palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin toimiston läheisyyteen. Arafat oli tiettävästi rakennuksessa iskun aikaan, mutta hän ei loukkaantunut, kertovat palestiinalaislähteet.

Länsirannalla taisteluhelikopterit ampuivat ohjuksia Ramallahin lisäksi ainakin Tulkaremiin ja Salfitiin. Gazassa israelilaiset taistelukoneet tulittivat Gazan kaupunkia ja Khan Younisin pakolaisleiriä.

Iskuissa on kuollut ainakin kaksi palestiinalaista, loukkaantuneita on yli sata.

Sekä israelilaiset että palestiinalaiset viranomaiset syyttävät toisiaan terrorismista ja Lähi-idän rauhanprosessin tuhoamisesta. Euroopan unioni on puolestaan kehottanut Israelia pitämään palestiinalaisten itsemurhaiskujen kostotoimet kohtuuden rajoissa. EU muistutti samalla Israelin tarvitsevan jatkossakin palestiinalaisten itsehallintoa kumppanikseen.

Powell patistaa Arafatia

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell kehottaa palestiinalaisten johtajaa Jasser Arafatia tekemään "paljon enemmän" väkivaltaisuuksien hillitsemiseksi Lähi-idässä. -En usko, että olemme nähneet sataprosenttisen yrityksen.

-Mielestäni hänen täytyy tehdä huomattavasti enemmän, kuin mitä olemme nähneet tähän mennessä, Powell sanoi. Powellin mukaan viime viikonloppuna tehdyt itsemurhaiskut olivat terroristisia ja ne kohdistuivat Israelin lisäksi Arafatin omaa hallintoa vastaan.

Powell puolusti myös Israelin pääministerin Ariel Sharonin oikeutta vastata väkivaltaisuuksiin "sopivalla" tavalla.

(MTV3-Reuters-AFP)

(Kymmenen uutiset 04.12.2001)

Lähipäivät näyttävät kykeneekö Jasser Arafat jatkamaan palestiinalaishallinnon johdossa, arvioi Suomen Lähi-idän instituutin johtaja Mikko Louhivuori Betlehemissä.

Kymmenen uutisissa (04.12.2001)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.