Mainos

Israel hyväksyy Arafatin neuvottelupöytään

Israel ottaa sittenkin palestiinalaisten johtajan Jasser Arafatin samaan neuvottelupöytään kanssaan.

Vielä vajaa viikko sitten Israelin pääministeri Ariel Sharon taivutteli Yhdysvaltoja kääntämään kokonaan selkänsä palestiinalaisten presidentille Jasser Arafatille. Nyt pitkän linjan rauhanneuvottelija ja maltillisempaa suuntaa edustava Israelin ulkoministeriön kansliapäällikkö Avi Gil sanoo, että Arafat on palestiinalaisten symboli ja ainut varteenotettava neuvottelukumppani.

- Ilman muuta Arafat on ainoa, joka on kyvykäs tehtävään ja siksi uskon, että niin Israelin kuin kansainvälisen yhteisönkin on vaadittava häneltä suunnan muutosta, Gil sanoi.

Vaikka johtamistyyli ei sovi, niin itse johtajavalintoihin ei aiota puuttua.

- Ei ole meidän tehtävämme valita muiden johtajia. Omien valinnassakin on ihan riittävästi vaikeuksia, Gil vakuutti.

Taisteluja ei kumpikaan osapuoli näytä saavan loppumaan. Myös Yhdysvaltain passiivinen rooli Lähi-idän kiistassa ärsyttää, mutta nyt sentään EU yrittää saada kiistakumppanit samaan pöytään.

- EU:n rooli on todella tärkeä ja ei pidä unohtaa, että kaikki se, mitä täällä tapahtuu, vaikuttaa joko myönteisesti tai kielteisesti Eurooppaan, Arafat sanoi.

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan kielteiset Israel-kommentitkin on jo pyyhitty villaisella ja Suomen apu on tervetullutta.

- No tottakai! Suomi on ystävämme. Sitä paitsi se, että on Israelin ystävä ei tarkoita sitä, etteikö voisi olla myös arabinaapuriemme ystävä. Ja kuten sanoin aiemmin, Suomea arvostetaan alueellamme laajasti, Gil rauhoitteli.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 14.02.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.