Mainos

Israel hyökkäsi Länsirannalla ja Gazan alueella

Israelin armeijan ja palestiinalaisten väliset yhteenotot jatkuivat tänään Gazan alueella ja Hebronin kaupungissa Länsirannalla. Israelin panssarivaunut tuhosivat Gazan alueella palestiinalaisten poliisiaseman. Israelilaisjoukkojen kerrottiin etsineen palestiinalaisten rakennuksista aseita.

Palestiinalaisten turvallisuuslähteiden osapuolet ottivat yhteen myös Deir el-Balahin palestiinalaisleirillä, missä haavoittui viisi palestiinalaista. Israel vahvisti tunkeutuneensa alueelle.

Israelin armeijan joukot tunkeutuivat viime yönä myös jaetun Hebronin kaupungin palestiinalaisalueelle Länsirannalla. Israelin armeija kertoi tuhonneensa kolme tuntia kestäneen iskunsa aikana kaksi rakennusta, joista käsin oli tulitettu läheistä juutalaissiirtokuntaa. Ainakin 12 palestiinalaista haavoittui, yksi heistä vakavasti. Yöllisissä taisteluissa haavoittui lievästi myös yksi israelilaissotilas. Palestiinalaislähteiden mukaan juutalaisalueita ei ole ammuttu tuhotuista taloista vaan asemista niiden lähistöllä.

Israelin armeija tunkeutui nyt ensimmäistä kertaa Hebronin palestiinalaisten itsehallintoalueelle 11 kuukautta kestäneiden yhteenottojen aikana. Israelin armeija varoitti Israelin radiossa, että palestiinalaisten hallitsema Abu Sneinehin alue miehitetään pysyvästi, jos juutalaissiirtokunnan vastaiset hyökkäykset jatkuvat Länsirannalla. Israelin armeija sanoi kostaneensa palestiinalaisten torstaina tekemän iskun, jossa haavoittui 11-vuotias israelilaispoika. Joukkojen kerrottiin vetäytyneen välittömästi sen jälkeen kun operaatio oli saatu päätökseen.

Palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin avustajat tuomitsivat kovin sanoin israelilaisten tunkeutumisen palestiinalaisalueille ja vakuuttivat kiihdyttävänsä kansannousua Israelin miehitystä vastaan Länsirannalla ja Gazan alueella. Libanonissa Hizbollah-järjestön jäsenet ja sen kannattajat tulivat kaupunkien kaduille osoittamaan solidaarisuuttaan palestiinalaisille kansannousussa Israelia vastaan.

(MTV3-STT-Reuters-AP-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.