Mainos

Israel hyökkää jälleen voimalla Gazaan

Israel on jatkanut sotatoimiaan Gazassa.

Pommituksissa on kuollut ainakin kolme taistelijaa ja kaksi siviiliä. Silminnäkijöiden mukaan sotilaat lähestyvät muun muassa Khan Junisin kaupunkia Etelä-Gazassa.

Egyptin välittämä tulitaukoehdotus on jakanut Israelin hallituksen kahtia. Jotkut ministerit haluavat edelleen laajentaa hyökkäystä ja toiset vaativat keskittymistä neuvotteluihin.

Gazan kaistaleen Egyptin vastainen rajavyöhyke on hyökkäyksen alla. Israel on kehottanut siviiliväestöä jättämään alueen.

Egyptin vastainen raja tärkeä alue

Eilen Gazan kriisissä pilkahti valonsäde, kun Israel sanoi pitävänsä päivittäin kolmen tunnin tulitauon humanitaarisen avun toimittamiseksi siviileille.

Heti illalla Israel jatkoi hyökkäystään Gazan kaistaleen Egyptin vastaiselle raja-alueelle, mistä uskotaan johtavan satoja tunneleita Egyptiin.

Israel haluaa katkaista tämän reitin, jota se uskoo käytettävän niin salakuljetukseen kuin Hamasin huoltoon. Siksi Israel moukaroi eteläistä Gazaa ankaralla tulituksella. Yön aikana kymmenittäin tankkeja vyöryi Israelista Gazaan. Öistä maaoperaatiota pohjustettiin ilmahyökkäyksellä.

Egyptin toissapäiväinen aloite tulitauon aikaansaamiseksi on saanut taakseen Yhdysvaltain tuen. YK:n turvallisuusneuvosto ei edelleenkään ole saanut aikaiseksi Gazan kriisiä koskevaa yhteistä päätöslauselmaa, mutta keskustelut jatkuvat silläkin taholla.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-AP)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.