Mainos

Israel hylkäsi humanitaarisen tulitauon

Israel on hylännyt vetoomukset humanitaarisesta tulitauosta. Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice palaa tänään konfliktialueelle.

YK:n hätäavun koordinaattori Jan Egeland vetosi myöhään eilen Israeliin ja Hizbollahiin, jotta alueelle saataisiin aikaan kolmen vuorokauden tulitauko avustustoimien helpottamiseksi Etelä-Libanonissa.

Israelin hallituksen mukaan tulitaukoa ei tarvita, koska Israel on avannut humanitaariselle avulle turvakäytävän Libanonin puolelle ja sieltä pois.

Joukkojen lähettämistä pohditaan

Myös monikansallisten joukkojen lähettämistä Libanoniin kiirehditään monella taholla. YK:n pääsihteeri Kofi Annan on kutsunut maanantaiksi koolle maat, jotka kykenisivät osallistumaan mahdolliseen uuteen operaatioon.

Yhdysvaltain presidentti George Bush ja Britannian pääministeri Tony Blair sanoivat eilen Washingtonissa tukevansa joukkojen lähettämistä. Yhdysvaltain Condoleezza Rice puolestaanpalaa tänään Lähi-itään.

Rice tapaa Israelissa pääministeri Ehud Olmertin ja muita hallituksen edustajia ja keskustelee näiden kanssa YK-päätöslauselmasta konfliktin lopettamiseksi. Tavoitteena on saada päätöslauselmaehdotus käsittelyyn jo ensi viikolla. Malesiasta Lähi-itään matkaava Rice aikoo tavata myös Libanonin pääministerin Fuad Sinioran.

Sotatoimet jatkuvat kiivaina

Israel on tänäänkin jatkanut sotatoimia Libanonissa pommittamalla aamulla ainakin 50:tä kohdetta. Joukossa on useita rakennuksia, joissa majailee Israelin käsityksen mukaan Hizbollah-järjestön taistelijoita.

Myös Israelin sotilaiden ja Hizbollahin taistelijoiden väliset yhteenotot Bint Jbeilin kaupungissa ovat jatkuneet kiivaina.

Hizbollahin raketteja ei tiettävästi ole laskeutunut Israeliin vielä tänään. Eilen Hizbollah kertoi ampuneensa Israeliin noin sata rakettia, joiden joukossa oli yksi pidemmän matkan ohjus. Ohjus osui noin 50 kilometrin päähän Israelin rajasta, jolloin 13 ihmistä haavoittui.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.