Mainos

Israel haluaa lisää siirtokuntia

Palestiinalaiset vastustavat voimakkaasti siirtokuntien laajentamista. Kysymys varjostaa rauhanneuvotteluja Israelin ja palestiinalaisten välillä.

Israel aikoo rakentaa ensi vuonna noin 740 uutta taloa kahteen juutalaisten siirtokuntaan lähelle Jerusalemia Länsirannalla, kertoo rakentamisesta vastaava ministeriö.

Palestiinalaiset vastustavat voimakkaasti siirtokuntien laajentamista, ja kysymys on varjostanut uudelleen käynnistettyjä rauhanneuvotteluja Israelin ja palestiinalaisten välillä.

- Vaadimme Israelia keskeyttämään siirtokuntien rakentamisen palestiinalaisten maalle ilman poikkeuksia, rakennetaan niitä sitten Jerusalemiin tai mihinkään muuallekaan Länsirannalle, sanoo palestiinalaisten neuvotteluvaltuuskunnan jäsen Jasser Abed Rabbo.

- Mikä koskee Länsirantaa, se koskee myös Jerusalemia, kaikki siirtokuntien laajentaminen on laitonta eikä sitä voida hyväksyä.

Israelilaisviranomaiset puolustavat rakentamishanketta. Osa uusista taloista tulisi suunnitelman mukaan Har Homan siirtokuntaan Itä-Jerusalemiin. Israel liitti Itä-Jerusalemin itseensä vuoden 1967 sodassa. Liitosta ei ole kuitenkaan tunnustettu kansainvälisesti.

- Har Homa on kiinteä osa Jerusalemia, eikä Israel lopeta rakentamista sinne, sanoi Jerusalemin asioista vastaava ministeri Rafi Eitan Israelin radiossa.

- Israelin velvollisuus on huolehtia siitä, että sen kansalaisilla on paikka missä asua.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.