Mainos

Israel haluaa karkoittaa laittomat siirtolaiset Ruandaan ja Ugandaan – maat tyrmäävät aikeet

Sekä Ruanda ja Uganda ovat molemmat sanoneet ei Israelin suunnitelmille, joiden mukaan maat vastaanottaisivat afrikkalaissiirtolaisia Israelista.

Israel kertoi toissa päivänä, että se tulee maksamaan tuhansille laittomille siirtolaisille, jos he suostuvat lähtemään maasta vapaaehtoisesti. 

Uusi karkoitusohjelma koskee arvioiden mukaan 38 000 siirtolaista. Suurin osa Israeliin saapuvista siirtolaisista on lähtöisin Eritreasta ja Sudanista.

Toisena vaihtoehtona Israel tarjoaa määrittelemätöntä vankilatuomiota, mikäli siirtolainen kieltäytyy kokonaan poistumasta maasta. Päätöksestä on uutisoinut muun muassa The Times of Israel -julkaisu.

Vapaaehtoisesti lähteville tarjotaan 3 500 dollaria sekä lentolippu. The Times of Israelin mukaan matka jatkuu heidän osaltaan joko kotimaahansa tai kolmansiin, määrittelemättömiin maihin.

Vaikka niin sanottuja kolmansia maita ei ole nimetty, niiden on arvioitu viittaavan Ruandaan ja Ugandaan. Maat ovat aiemmin vastaanottaneet siirtolaisia Israelista.

Molempien maiden ulkoministerit ovat tyrmänneet väitteet.

– Ruandalla ei ole Israelin kanssa minkäänlaista sopimusta vastaanottaa afrikkalaisia siirtolaisia, Ruandan ulkoministeri Olivier Nduhungirehe kirjoitti viestipalvelu Twitterissä.

Reutersin haastattelussa Ugandan ulkoministeri Okello Oryem oli kollegansa kanssa samoilla linjoilla.

– Ei ole olemassa kirjallista sopimusta Ugandan ja Israelin välillä, jonka turvin Uganda ottaisi siirtolaisia vastaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.