Mainos

Israel etenee Etelä-Libanonissa

Hizbollah sanoo tuhonneensa päivän taisteluissa yli kymmenen panssarivaunua. Israel on kehottanut Etelä-Beirutin asukkaita poistumaan alueelta.

Israel ei ole aloittanut eilen lupaamaansa massiivista maahyökkäystä, mutta taistelut Etelä-Libanonissa ovat silti jatkuneet kiivaina.

Israelin joukot ovat edenneet Libanonin eteläosassa ja ottaneet valvontaansa Marajonin ja Qlaiahin pikkukaupungit. Hizbollah on puolestaan tuhonnut useita Israelin tankkeja ja ampunut kymmeniä raketteja Israelin puolelle.

YK:n turvallisuusneuvostossa ei puolestaan ole löydetty vieläkään sopua taisteluiden lopettamiseen tähtäävän päätöslauselman sanamuodosta. Ranska ja Yhdysvallat kiistelevät yhä Israelin vetäytymisen ja uuden rauhanturvajoukon saapumisen yhteensovittamisesta.

Kiistan pitkittymisen takia on epätodennäköistä, että päätöslauselmasta päästäisiin äänestämään tänään tai huomenna.

Israel kehottaa Etelä-Beirutin asukkaita poistumaan

Israel uhkaa tehdä entistä laajempia ilmaiskuja Beirutiin. Armeijan lentokoneet ovat uutistoimistojen mukaan pudottaneet Libanonin pääkaupunkiin lentolehtisiä, joissa kehotetaan kolmen eteläisen kaupunginosan asukkaita poistumaan alueelta.

- Oman turvallisuutenne vuoksi teidän pitää lähteä näistä esikaupungeista heti, sanottiin arabiankielisessä lehtisessä.

Lentolehtisten mukaan ilmavoimat laajentaa iskujaan, koska Hizbollah on jatkanut rakettihyökkäyksiään. Israel pitää Etelä-Beirutia järjestön tukialueena.

Israel surmannut jo yli 1000 siviiliä

Ainakin 1002 siviiliä on kuollut Libanonissa pian kuukauden kestäneen Israelin hyökkäyksen aikana. Valtion hätäapukomitean mukaan surmansa saaneista 30 prosenttia on alle 12-vuotiaita lapsia.

Tämän lisäksi sotatoimissa on saanut surmansa 30 libanonilaista poliisia ja sotilasta.

YK:n hätäapukoordinaattori Jan Egeland arvostelee osapuolia sotatoimien jatkamisesta ja avun epäämisestä siviileiltä.

-En usko, että mitään sotilaallisia tavoitteita on saavutettu viime päivinä - eikä niitä tulla saavuttamaan lähitunteina. Me sen sijaan voisimme pelastaa usean ihmisen hengen, Egeland sanoo.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.