Mainos

Israel esti palestiinalaisedustajia osallistumasta istuntoon

Israel on kieltänyt 14:n Gazan kaistan palestiinalaiskansanedustajan osallistumisen palestiinalaisten parlamentin istuntoon Ramallahissa Länsirannalla huomenna, kertoivat parlamentin lähteet tänään.

Israelin pääministeri Ariel Sharon oli antanut luvan parlamentin istunnolle viime viikolla mutta sanonut, että "terrorismiin" sekaantuneet parlamenttiedustajat eivät voi osallistua.

Parlamentin edustaja sanoi, että istunto pidetään huolimatta siitä, että kaikki eivät pääse mukaan. Istunnossa on tarkoitus hyväksyä viimeaikaiset ministerivaihdokset. -Istunto pidetään huomenna, koska se on tärkeä, edustaja tähdensi.

Edustaja irvi Israelin julkistamaa listaa, jossa kiellettyjen edustajien joukossa oli mm. parlamentin jäsen, joka oli kuollut viisi kuukautta aiemmin vanhuuteen. Sallittujen listalla sen sijaan oli edustaja, joka oli eronnut parlamentista viisi vuotta sitten.

Muutkaan Gazan parlamenttiedustajat eivät tule henkilökohtaisesti paikalle vastalauseena Israelin toimille. He osallistuvat istuntoon videoyhteyden kautta kuten usein aiemminkin, kertoi parlamentin poliittisen valiokunnan puheenjohtaja Zyad Abu Amr. -Jos menisimme Gazaan henkilökohtaisesti, antaisi se oikeutuksen Israelin päätökselle, hän sanoi.

88-jäseninen parlamentti ei ole voinut kokoontua täyslukuisena yli vuoteen, koska Israel on eristänyt Länsirannan ja Gazan. Palestiinalaisten lehti Al Quds tiesi kertoa tänään, että Israelin ja palestiinalaisten turvallisuusviranomaiset saattavat tavata toisensa tiistaina.

Israelin armeija julisti viime yönä ulkonaliikkumiskiellon Israelin miehittämiin kaupunkeihin Länsirannalla. Asiasta kertoi Israelin radio. Ulkonaliikkumiskiellon perusteluna esitettiin pelko uusista terrori-iskuista juutalaisten uuden vuoden juhlallisuuksien aikaan. Ulkonaliikkumiskielto koskee 800 000:ta ihmistä.

(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.