Mainos

Israel ei suostu ihmisoikeustutkimuksiin

Israel ei aio auttaa YK:n ihmisoikeustoimikuntaa tutkimaan väitettyjä ihmisoikeusloukkauksia Länsirannalla ja Gazassa.

Israelin lippu

Israelin ulkoministeriö ilmoitti tänään, että se ei päästä YK:n ihmisoikeustoimikuntaa tutkimaan väitettyjä ihmisoikeusrikkomuksia. Ihmisoikeustoimikunta tuomitsi eilen Israelin "laajoista, järjestelmällisistä ja vakavista ihmisoikeusloukkauksista". Samalla toimikunta päätti perustaa tutkimusryhmän selvittämään tilannetta alueella.

Toimikunnan päätöslauselmaa tuki 19 arabimaata ja islamilaista valtiota. Sitä vastaan äänestivät mm. Yhdysvallat ja EU. Israelilla ei ole äänioikeutta toimikunnassa.

Israelilaisten ja palestiinalaisten väliset yhteenotot ovat jatkuneet. Gazassa yksi palestiinalainen haavoittui kahinoissa. Ilmapiiri alueella oli yhä kireä. Kymmenkunta palestiinalaisryhmittymää, muun muassa Fatah ja Hamas, kehottivat palestiinalaisia osallistumaan Israelin vastaisiin mielenosoituksiin heti perjantairukousten jälkeen.

Ainakin kuusi palestiinalaista sai surmansa Länsirannan kahakoissa. Lisäksi kuusi israelilaissotilasta haavoittui palestiinalaispoliisin tulituksessa. Väkivaltaisuudet ovat jatkuneet siitäkin huolimatta, että tulitauon alkamiselle asetettu takaraja umpeutui illansuussa. Tämän päivän väkivaltaisuuksissa on loukkaantunut jo ainakin 70 ihmistä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.