Mainos

Israel ei keskeytä neuvotteluja

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu sanoi tänään, ettei Israel keskeytä neuvotteluja palestiinalaisten kanssa kolmen israelilaisnaisen hengen vaatineen itsemurhaiskun vuoksi.

Netanyahu sanoi CNN-television haastattelussa, että neuvottelujen jatkumisen ehtona on kuitenkin se, että palestiinalaiset ryhtyvät lupaustensa mukaisesti torjumaan terroria nykyistä tehokkaammin.

Netanyahu syytti jälleen palestiinalaisten presidenttiä Jasser Arafatia siitä, että tämä oli itse asiassa hyväksynyt ennakolta telavivilaisessa kahvilassa tehdyn pommi-iskun.
-Vihreän valon näyttäminen terrorismille on kaikkein suurin uhka rauhalle, hän sanoi.

Israel tiukensi tänään turvatoimia kaupunkiensa ympärillä Hamas-järjestön uhattua uusilla iskuilla, jos Israel jatkaa juutalaissiirtokunnan rakentamista Itä-Jerusalemiin. Välikohtaus on lisännyt jännitystä Israelin ja palestiinalaisten välillä.

Varhain tänä aamuna israelilainen rajapoliisi haavoitti ampumalla kahta palestiinalaista Jerusalemin ja Betlehemin välisellä tiellä. Israelin radion mukaan sotilaat avasivat tulen, kun palestiinalaismiehet yrittivät juosta tarkastuspisteen ohi Länsirannan puolelle.

Israel on kiristänyt turvatoimiaan myös sunnuntaisen Purim-juhlan takia, jolla muistetaan juutalaisten pelastumista Persiassa tapahtuneesta verilöylystä. Juutalaiset vietävät juhlaansa mm. järjestämällä katukarnevaaleja.

Syyria kehotti tänään arabimaita katkaisemaan keskusteluyhteydet Israelin kanssa juutalaislähiön rakentamisen vuoksi. Myös Libanon esitti, että Israelin ja arabimaiden suhteiden normalisointiprosessi olisi keskeytettävä. Maiden pääministerit esittivät kantansa islamilaisten maiden huippukokouksessa Pakistanissa.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.