Mainos

Israel: Betlehemin piiritetyt oikeuden eteen tai maanpakoon

Israelin hallituksen edustaja tarjoaa Jeesuksen Syntymäkirkossa oleville aseistautuneille palestiinalaisille vaihtoehdoiksi oikeuden eteen joutumista ja elinikäistä karkotusta.

Israelin hallitus haluaa Jeesuksen kirkossa piiloutuville palestiinalaisille joko maanpakoa tai oikeuden eteen joutumista. -Jos he lähtevät, niin hyvä on. Mutta jos he jäävät, silloin he joutuvat oikeuden eteen Israelissa, sanoi pääministeri Ariel Sharonin tiedottaja Raanan Gissin uutistoimisto AFP:lle. Gissinin mukaan karkotus tai oikeus -tarjous oli ollut esillä myös Yhdysvaltain ulkoministerin Colin Powellin ja palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin tapaamisessa Ramallahissa. Ne jotka suostuvat maanpakoon joutuvat Gissinin mukaan allekirjoittamaan sitoumuksen, jossa he lupaavat olla palaamatta koskaan palestiinalaisalueille. Maanpakoon lähteville taataan kuitenkin Gissinin mukaan esteetön lähtö, jos he luopuvat aseistaan. Gissinin mukaan ei olisi suurta väliä, mihin maahan maanpakolaiset lähtisivät. Välittäjänä asiassa voisi hänen mielestään olla vaikkapa Punaisen Ristin kansainvälinen komitea. Gissin esitti tarjouksen avatakseen umpikujan, johon on ajauduttu Jeesuksen Syntymäkirkon piirityksessä.

Israelilaiset sotilaat ovat piirittäneet kirkkoa sen jälkeen kun sotilaat tunkeutuivat Betlehemiin lähes kaksi viikkoa sitten. Kirkkoon on paennut parisensataa palestiinalaista, joista osalla on aseet. Israelin mukaan palestiinalaiset ovat käyttäneet kirkkoa tulitusasemanaan, palestiinalaiset taas syyttävät Israelia armeijaa kirkon tulittamisesta. Piiritetyssä kirkossa on myös pappeja. Israelin mukaan palestiinalaiset estävät pappeja lähtemästä kirkosta.

(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.