Mainos

Israel asettaa ehtoja palestiinalaisille

Israelin hallitus asetti tänään uusia ehtoja vetäytymisen jatkamiselle Jordanjoen länsirannalta. Israelin on ollut määrä jatkaa vetäytymistä Länsirannalta kahden seuraavan kuukauden kuluessa.

Yksi hallituksen asettamista ehdoista on, että palestiinalaiset luopuvat virallisesti suunnitelmista julistaa ensi keväänä Palestiinan valtio perustetuksi.

Toinen ehto on, että palestiinalaiset viranomaiset lakkaavat vaatimasta vapautettavaksi israelilaisista vankiloista palestiinalaisia, jotka ovat syyllistyneet veritekoihin israelilaisia vastaan tai jotka kuuluvat Hamas-ääriliikkeeseen. Israelin hallitus vaatii kolmanneksi myös, että palestiinalaisviranomaiset tekevät heti lopun väkivaltakiihotuksesta.

Aiemmin keskiviikkona mieltään osoittaneet palestiinalaiset hyökkäsivät israelilaisen sotilaan ja siviilin kimppuun lähellä Ramallahia. Mielenosoittajat pysäyttivät auton, jolla sotilas ja siviili olivat liikkeellä, ja pahoinpitelivät näitä. Mielenosoittajat olivat pääasiassa Bir Zeitin yliopiston opiskelijoita, jotka vaativat yhä vankeina olevien palestiinalaisten vapauttamista israelilaisista vankiloista.

Israel on ilmoittanut, ettei äskettäin Yhdysvalloissa allekirjoitettu uusi väliaikainen rauhansopimus edellytä sellaisten palestiinalaisvankien vapauttamista, jotka ovat syyllistyneet veritekoihin israelilaisia vastaan.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.