Mainos

Israel arvostelee nyt Ruotsin ulkoministeriä

Myös Ruotsin ulkoministeri Anna Lindh on saanut arvosteluryöpyn Israelista.

Israelin ulkoministeriön edustaja on Jerusalem Post -lehden mukaan ilmaissut "järkytyksensä ja hämmästyksensä" ulkoministerin Lindhin lausunnosta.

Arvostelun syynä on Lindhin elokuun alussa esittämä lausunto, jossa käsiteltiin YK:n raporttia Jeninin huhtikuisista tapahtumista. Lindh kirjoitti, että "Israelin kieltäytyminen yhteistyöstä YK:n kanssa johti siihen, että täydellistä selvitystä ei saatu aikaan". Lindh lisäsi, että raportista selviää joka tapauksessa, että Jeninissä "rikottiin vakavasti ihmisoikeussäädöksiä".

Israelin ulkoministeriön edustaja sanoo Lindhin näkökulman olevan "yksipuolinen". Edustaja arvioi myös Lindhin esittäneen "absurdin" ajatuksen, kun Lindh sanoo YK:n raportin olleen epätäydellinen ja epäilyttävä, koska Israel ei ollut päästänyt presidentti Martti Ahtisaaren johtamaa YK:n selvitysryhmää Jeniniin.

Ruotsin ulkoministeriö on uutistoimisto TT:n mukaan ottanut yhteyttä Israelin ulkoministeriöön asian tiimoilta. Ruotsi pyrkii tekemään selväksi israelilaisille, että Lindhin lausuntoa on selostettu Jerusalem Postissa yksipuolisesti ja harhaanjohtavasti.

Israelissa on arvosteltu myös Suomen ulkoministeriä Erkki Tuomiojaa hänen viime syksynä ja tämän vuoden alussa esittämistään Israel-lausunnoista.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.