Mainos

Israel antaa lisää maata palestiinalaisille

Israel aikoo luovuttaa lisää maa-alueita Jordanjoen länsirannalta palestiinalaisten hallintaan. Hallitus hyväksyi tänään periaatteessa ehdotuksen, jonka mukaan lisää israelilaisia joukkoja vedetään Länsirannalta, jos palestiinalaiset pitävät kiinni rauhansuunnitelmasta.

Pääministeri Benjamin Netanyahun ehdotus sai hallituksessa taakseen suuren enemmistön. 16 ministeriä äänesti vetäytymisen puolesta ja kaksi pidättyi äänestämästä. Ehdotuksessa ei mainita, kuinka paljon israelilaisia joukkoja Länsirannalta vedetään. Suunnitelmassa ei puhuta myöskään aikataulusta.

Hallituksen sihteeri Danny Naveh sanoi, että ehdotus hyväksyttiin sillä ehdolla, että palestiinalaiset noudattavat kaikkia "sitoumuksiaan" Yhdysvaltain välityksellä aikaan saadussa rauhansuunnitelmassa. Pääministeri Netanyahu on vaatinut, että Palestiinan vapautusjärjestön PLO:n on ryhdyttävä järjestelmällisesti kitkemään itsemurhapommi-iskuja Israelissa tehneitä kiihkomuslimien ryhmiä.

Palestiinalaiset ovat arvostelleet Netanyahun vetäytymissuunnitelmia liian vaatimattomiksi. Netanyahu olisi tiettävästi valmis luovuttamaan palestiinalaisille vielä kuudesta kahdeksaan prosenttia maa-alasta, kun palestiinalaiset vaativat 20-25 prosenttia. Tänään palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin edustaja Marwan Kanafani kuvasi kuitenkin päätöstä rohkaisevaksi. Hän sanoi, että palestiinalaiset ovat kaikesta huolimatta huolissaan Israelin vetäytymiselle mahdollisesti asettamista ehdoista.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.