Mainos

Israel aloitti vetäytymisen Rafahista

Israelin turvallisuuslähteiden mukaan pieni määrä joukkoja jää leiriin toistaiseksi. Kolmipäiväisessä operaatiossa tuhottiin kymmeniä asuintaloja. Ainakin 41 palestiinalaista kuoli.

Israel on aloittanut varhain aamulla joukkojensa vetäytymisen Rafahin pakolaisleiriltä Gazan kaistalta, kertoivat palestiinalaiset ja turvallisuuslähteet.

Israelin turvallisuuslähteet vahvistivat osittaisen vetäytymisen Rafahista, mutta lähteiden mukaan pieni määrä joukkoja jää leiriin ennalta määräämättömäksi ajaksi.

Palestiinalaisten silminnäkijöiden mukaan panssarivaunut alkoivat vetäytyä kahdelta alueelta Rafahista, mutta eivät olleet vielä kokonaan leirin ulkopuolella auringonnousun aikaan.

Yhdysvallat on painostanut Israelia voimakkaasti poistumaan Rafahista. Myöhään eilen Israelin varapääministeri Ehud Olmert ilmoitti Yhdysvaltain ulkoministerille Colin Powellille, että Israel ei aio tuhota enempää palestiinalaisten taloja. Olmert oli samalla vakuuttanut, ettei Israelin tarkoituksena ole laajentaa puskurivyöhykettä pitkin Egyptin rajaa.

Israelin tiistaina aloittamassa sotilasoperaatiossa on kuollut ainakin 41 palestiinalaista ja kymmeniä asuintaloja on tuhottu. Israelin joukot ovat etsineet alueelta aseiden salakuljetukseen käytettyjä tunneleita.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.