Mainos

Israel aloittaa maailmanlaajuisen pr-kampanjan

Israel aikoo käynnistää ennennäkemättömän maailmanlaajuisen propagandakampanjan parantaakseen itsestään maailmalla olevaa kuvaa. Maa katsoo 10 kuukautta jatkuneiden väkivaltaisuuksien nopeasti romahduttaneen Israel-kuvaa.

Korkea-arvoisia virkamiehiä on kiireellä lähetetty Ranskaan palkkaamaan johtava pr-toimisto paikkaamaan juutalaisvaltion mainetta ympäri Eurooppaa. Asiasta kertoi Israelin ulkoministeriön edustaja Emmanuel Nahshon uutistoimisto AFP:lle.

Kansainvälisesti tunnettuja israelilaisia taiteilijoita ja älymystön edustajia aiotaan myös pyytää mukaan kampanjaan. Heidän joukossaan ovat muun muassa kirjailija Amos Oz ja kapellimestari Zubin Mehta.

Neuvottelut pr-firman kanssa ovat parhaillaan menossa, ja kampanjan on tarkoitus alkaa lähiaikoina. Kampanjan pituus riippuu pr-toimiston saamasta palautteesta.

Tv-kuvat romahduttaneet maineen

Nahshonin mielestä palestiinalaisuhreista esitetyt televisiokuvat haittaavat Israelin kansainvälistä mainetta.

-Uskomme, että Israel-kuvassa on tapahtunut romahdus ja haluamme palauttaa positiivisemman kuvan, Nahshon sanoi.

Nahshonin mukaan Israelissa on havaittu, että eurooppalainen yleisö saa tietonsa maasta lähinnä konfliktista kertovien tv-kuvien kautta. Hänen mukaansa ne edustavat kuitenkin vain pientä osaa todellisuudesta. Israelilaisviranomaisten mielestä televisiossa ovat vastakkain David ja Goljat.

-Israel esitetään vahvana ja palestiinalaiset heikkona osapuolena. Meidän mielestämme tämä ei ole koko kuva, Nahshon sanoo.

Israel ei ole viranomaisten mukaan aiemmin palkannut pr-firmoja puhumaan puolestaan Euroopassa. Päätös tehtiinkin huipputasolla, pääministeri Ariel Sharonin ja ulkoministeri Shimon Peresin eilisessä tapaamisessa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.