Mainos

Israel aikoo vapauttaa satoja palestiinalaisvankeja

Israel aikoo vapauttaa yli 300 palestiinalaista vankia turvallisuuspalvelun kokoaman luettelon perusteella.

Israelin hallitus on päättänyt noin 350 palestiinalaisvangin vapauttamisesta. Päätös syntyi tänään myrskyisässä kokouksessa äänestyksen jälkeen lukemin 13-8. Hallitus päätti myös nimittää erityisen komitean päättämään, ketkä vangeista vapautetaan.

Maan sisäinen turvallisuuspalvelu Shin Beth oli koonnut hallitukselle noin neljäsataa nimeä käsittävän listan palestiinalaisvangeista, joiden vapauttaminen on turvallista. Vapautettavien joukossa ei todennäköisesti ole äärijärjestöjen jäseniä eikä sellaisia henkilöitä, jotka on tuomittu israelilaisten tappamisesta. Sharon sanoi tänään, ettei Israel aio hyväksyä tällaisten vankien vapauttamista.

Israelin vankiloissa arvioidaan olevan 6000-8000 palestiinalaista vankia. Sharonin odotetaan antavan tarkempia tietoja vapautuksista, kun hän tapaa palestiinalaisten pääministerin Mahmoud Abbasin keskiviikkona.

Palestiinalaisten ääriryhmät ovat pitäneet vapautuksia ehtona tulitauolleen. Tänään Gazan alueella toimiva aseellinen palestiinalaisryhmä Kansan Vastarintakomiteat ilmoitti liittyvänsä mukaan palestiinalaisten äärijärjestöjen viime viikolla julistamaan kolmen kuukauden tulitaukoon.

-Hyväksymme tulitauon sillä ehdolla, että Israel vapauttaa palestiinalaisvangit, lopettaa palestiinalaistaistelijoiden murhaamisen, lopettaa miehitykset ja siirtokuntien rakentamisen sekä lopettaa Jasser Arafatin arestin, ryhmän lausunnossa sanottiin.

(MTV3-DPA-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.