Mainos

Israel aikoo jatkaa muurin rakentamista

YK:n yleiskokous hyväksyi tänään aamulla päätöslauselman, jossa vaaditaan Israelia purkamaan Länsirannalle rakennettu muuri.

Israel on ilmoittanut, että se aikoo jatkaa Länsirannan muurin rakentamista YK:n yleiskokouksen päätöslauselmasta huolimatta.

- Israel ei aio lopettaa rakentamista tai luopua oikeudestaan puolustaa itseään, sanoo Raanaan Gissin, joka on Israelin pääministerin Ariel Sharonin neuvonantaja.

YK:n yleiskokous hyväksyi varhain aamulla palestiinalaisten ehdottaman päätöslauselman, jossa se vaatii Israelia purkamaan tämän Länsirannalle rakentaman muurin. Päätöslauselma hyväksyttiin äänin 150-6. Kymmenen maata äänesti tyhjää.

YK:n yleiskokouksen päätöslauselmat eivät ole laillisesti sitovia. Israel ilmoitti jo aiemmin, että se aikoo jatkaa muurin rakentamista. Israelin mukaan muurin tarkoituksensa on estää itsemurhapommittajien iskut Israeliin.

Vain YK:n turvallisuusneuvostolla on laillinen valta antaa sitova päätöslauselma. Sellaista tuskin on luvassa, sillä Yhdysvallat todennäköisesti estäisi sen veto-oikeudellaan. Haagin kansainvälinen tuomioistuin antoi heinäkuun alussa neuvoa-antavan päätöksensä, jonka mukaan aidan rakentaminen rikkoo kansainvälistä oikeutta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.