Mainos

Israel: Äärijärjestöjen tulitaukosopimus arvoton

Israelin mukaan viime öinen pommi-isku lähellä Tel Avivia osoittaa äärijärjestöjen tulitaukosopimuksen olevan arvoton.

Islamilainen Jihad -äärijärjestö on ilmoittanut olleensa viime öisen pommi-iskun takana. Lähellä Tel Avivia sijainneen talon räjähdyksessä menehtyi kaksi ihmistä.

Israel on sanonut, että äärijärjestöjen tulitauko on arvoton.

-Tulitaukosopimus, jonka he allekirjoittivat ei ole edes käytetyn paperin arvoinen, totesi pääministeri Ariel Sharonin edustaja Ra´anan Gissin.

Jihad ilmoitti viime kuun lopulla, että se lopettaa Israelin vastaiset iskut kolmeksi kuukaudeksi. Sopimukseen liittyivät myös Hamas ja Fatah -järjestöt.

Israelin mukaan viime öinen isku osoittaa vain selvemmin sen, että palestiinalaisten itsehallinnon on nujerrettava ääriryhmät.

"Pommi laukesi suunniteltua aiemmin"

Viime öisen iskun teki 22-vuotias jeniniläismies, kertoi Jihadin edustaja uutistoimisto AFP:lle. Myös Israelin poliisi on aiemmin päivällä arvioinut, että räjähdys oli palestiinalaisten pommi-isku.

Israelin poliisin mukaan on todennäköistä, että iskun tekijä oli suunnitellut räjäyttävänsä pommin toisessa kohteessa, mutta laite oli räjähtänyt ennenaikaisesti. Toinen uhreista oli 65-vuotias nainen ja toisen henkilöllisyyttä ei ole vielä kerrottu.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.