Mainos

Isot väylähankkeet jäivät budjettiriiheen

Valtiovarainministeriö on jatkanut ministeriökohtaisia budjettineuvottelujaan. Liikenne- ja viestintäministeriön väylähankkeita koskevissa neuvotteluissa ei päästy tänään sopuun.

Liikenne- ja viestintäministeriön ajamat isot väylähankkeet jäivät odotetusti budjettiriihen ratkaistavaksi. Riihessä puidaan vielä myös LVM:n perustienpitoon ja radanpitoon vaatiman lisärahoituksen kohtaloa sekä joukkoliikenteen tukea.

Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtasen mukaan LVM:n ja valtiovarainministeriön keskinäiset neuvottelut menivät hyvässä hengessä, vaikka konkreettisena tuloksena syntyi vain muutamia teknisluonteisia tarkistuksia.

-Pidän ihan hyvänä, että isojen hankkeiden osalta vielä budjettiriihessä yhdessä katsotaan, missä mittakaavassa suunnitelmia lähdetään toteuttamaan, Luhtanen totesi.

Käytännössä ratkaisua haetaan muun muassa siihen, mistä hankkeiden vaatima budjettikehykset ylittävä lisärahoitus otettaisiin. Yksi mahdollinen rahoituslähde ovat valtion omaisuuden myynnistä saadut tulot.

LVM haluaisi saada jo ensi vuoden aikana alkuun sekä Helsingin Hakamäentien että Ilmalan ratapihan kunnostustyöt, joita varten tarvittaisiin vuoden 2005 budjettiin runsaan 30 miljoonan euron lisärahoitus.

Valtiovarainministeriön listalle mahtui ministeriön esittämistä rakennushankkeista ainoastaan Tornion meriväylän parantaminen. Lisäksi LVM toivoo ensi vuodelle 40 miljoonan lisäystä sekä perustienpidon että radanpidon rahoitukseen. Näillä varoilla parannettaisiin satamien tieyhteyksiä, pääteiden turvallisuutta ja ratojen kuntoa.

Budjettiriihen puitavaksi jäivät myös joukkoliikenteen tuet, joita LVM haluaisi noin seitsemän miljoonaa euroa valtiovarainministeriön esittämää enemmän.

Suomenlahdelle kaavaillun uuden monitoimimurtajan hankinta on seuraavan kerran esillä talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa tiistaina. Luhtasen mukaan silloin hyväksytään hankkeen kustannusten jako ympäristö- ja liikenneministeriön hallinnonalojen kesken. Lopullisesti murtajahankintakin lyödään lukkoon vasta budjettiriihessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.