Mainos

Isot näkemyserot estivät sovun teknologiateollisuudessa

(MTV3/Anna Paasonen)

Toimihenkilöunioni ei ole valmis hyväksymään sopimusta, jossa kahdeksasosa tarjotusta korotuksesta saattaa häipyä.

Aamun Huomenta Suomessa vieralleen Toimihenkilöunionin puheenjohtaja Antti Rinteen mukaan lakkoon mennään, koska palkojen tasoista ja ratkaisun muodoista jäi erimielisyyksiä

- Työnantajan mukaan tämä on liian kallis. Energiateollisuuteen syntyi viime yönä ratkaisu, joka on täysin vastaavalle ajalle 8,7 prosenttia. Teknologiateollisuuteen olemme hakeneet 8,5 prosentin korotusta.

- On yllättävää, että kun koneet raksuttavat tulipunaisina ja tilauskirjat ovat täynnä, niin työnantaja on valmis näistä asioista riitelemään. Tavoittelemamme korotukset muihin nähden ovat hyvin maltilliset.

Työnantajaa edustava Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Risto Alanko ihmetteli sovittelusta poistuessaan toimihenkilöunionin palkkavaatimusta. Hänen mukaansa se oli kolmanneksen mittavampi, kuin se taso, mistä alan muiden työntekijäjärjestöjen kanssa sovittiin jo aiemmin.

- Meillä on aika iso näkemysero siitä, miten korotukset toteutetaan. Me emme ole valmiit semmoisiin palkkaratkaisuihin, joissa saattaa kahdeksasosa siitä sovitusta rahasta häipyä, niin kuin näissä viime kesän aikana tehdyissä ratkaisuissa on mahdollista.

Rinteen mukaan tarjotussa sopimuksessa on yrityskohtainen potti, joka ensimmäisessä korotuksessa on 0,3 prosenttiyksikköä ja jälkimmäisessä 0,6 prosenttiyksikköä, ja joka häipyy jos ei päästä paikallisesti sopuun.

- Ne tiedot, jotka kentältä kantautuu, kertoo karua kieltään siitä, että ensimmäisessä vaiheessa ollaan menettämässä sitä 0,3 prosenttiyksikköä monella paikkakunnalla. Tämmöistä ratkaisumallia me emme ole valmiit hyväksymään.

Toimialahenkilöunionin palkkavaatimusten kokonaisvaikutus on yhteensä 10,6 prosenttia ja työnantaja on valmis tarjoamaan 8,7:ää.

- Tinkimisvaraa ei enää oikein ole, Rinne toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.