Mainos

Ison valliriutan saastuttajaa uhkaa sakkotuomio

Australian Isoa valliriuttaa uhkaa edelleen vakava ympäristötuho. Hiililastissa karille ajanut kiinalaisalus on vuotanut yhä öljyä, vaikka sitä yritettiin vakauttaa puomeilla ja vuotoa tukkia.

Viranomaisten mukaan Shen Neng 1 -alus ajoi lauantaina karille suojelualueella, jonne kauppa-aluksilla ei ole asiaa. Queenslandin osavaltion pääministerin Anne Blighin mukaan haverialuksen omistava varustamo ja aluksen kapteeni saattavat joutua maksamaan enimmillään yli 830 000 euron suuruiset sakot.

Alus ajoi täyttä vauhtia karille matalikolla Queenslandin osavaltion edustalla. Ympäristöjärjestö WWF:n mukaan haverialus on yhä "tikittävä aikapommi", koska öljytuho saattaa laajeta.

Alus kuuluu Kiinan valtion omistamalle varustamolle Coscolle, jonka aluksille on tapahtunut kaksi suurta öljyvahinkoa neljän vuoden aikana.

- Näemme huolestuttavan mallin, joka mahdollisesti liittyy tähän yhtiöön, Australian WWF:n johtaja Gilly Llewellyn kertoi.

Shen Neng 1 -aluksen lastina on 65 000 tonnia hiiltä ja liki tuhat tonnia raskasta polttoöljyä. Raskas polttoöljy on erittäin haitallista meren eläimistölle, koska se haihtuu hitaasti ja takertuu herkästi kaikkeen. Suuri valliriutta kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.