Mainos

Ison Pajan vaalivalvojaiset loppuvat

Ylen Ison Pajan vaalivalvojaiset ovat pian historiaa.

Yleisradio ja MTV järjestävät kuitenkin edelleen vaalilähetyksiä kanavillaan.

SDP, keskusta, kokoomus ja vihreät ovat ilmoittaneet Yleisradiolle halunsa jättää Ison Pajan taakseen. Ylen mukaan Ison Pajan kokoontumiset ovatkin nyt käytännössä ohi.

Enemmän aikaa omien kanssa

Keskustelua Ison Pajan hylkäämisestä on käyty keväästä lähtien. Isoimmat puolueet katsovat, että nykyinen malli on pois omiin valvojaisiin osallistumisesta. Puoluejohdot haluavatkin enemmän aikaa omiensa kanssa.

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen kannattaa valvojaisten hajauttamista puolueiden omiin tilaisuuksiin, joihin tiedotusvälineet voivat saapua paikalle.

- Tässä on ollut vähän sellaista yleistä tyytymättömyyttä. Emme halua olla yhden yhtiön ilmaisia ohjelmansuorittajia, Laaninen kertoo Suomen Kuvalehdessä.

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen uskoo isojen puolueiden kuitenkin osallistuvan mahdolliseen uuteen malliin, jossa puoluejohtajat koottaisiin ensin haastatteluun samaan tilaan. Tilaisuuden jälkeen edustajat siirtyvät puolueiden omiin valvojaisiinsa.

Ylen mukaan uudeksi kokoontumispaikaksi kaavaillaan Helsinkiin rakenteilla olevaa Musiikkitaloa.

Uusia tuulia perinteiden rinnalle

Ylen uutispäätoimittaja Jouni Kemppainen kertoo, että uudistuksenkin jälkeen kanavan vaalilähetyksissä on paljon samoja elementtejä.

- Musiikkitalon tilat eivät riitä samaan toimintaan kuin Pajalla. Emme esimerkiksi voi palvella muita medioita samalla tavalla kuin ennen. Yhteistyö MTV3:n kanssa jatkuu edelleen.

Kemppaisen mukaan virallista päätöstä ei ole vielä tehty, mutta käytännössä Ison Pajan vaalivalvojaiset jäävät nyt historiaan. Kemppainen kertoo aloitteen uudesta mallista tulleen valtapuolueilta.

MTV:n uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila pitää vaalivalvojaisten rakenteen muuttumista tervetulleena asiana.

Ylä-Anttilan mukaan hyötyä syntyy varsinkin katsojille, kun yhtiöiden välille syntyy kilpailua ja jokainen voi tehdä omannäköisensä valvojaiset.

- Aikaisemmin, kun kaikki lähettivät ohjelmansa Isosta Pajasta, valvojaiset näyttivät joka kanavalla aika paljon samanlaisilta. Nyt ohjelmien tekijöille sekä yleisölle syntyy enemmän valinnan mahdollisuuksia, Ylä-Anttila sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.