Mainos

Ison huumevyyhden purku alkoi Lahdessa

Lahden käräjäoikeus alkoi tänään käsitellä laajaa huumejuttua, jossa on syytettyinä kaikkiaan 18 ihmistä eriasteisista huumausainekoksista sekä niihin liittyvistä laittomasta alkoholin myynnistä ja ampuma-aserikoksista.

Jutun alkuvaiheessa syytettiin viittä päätekijää, joiden epäillään myyneen ja välittäneen huumeita ainakin noin kuudensadan tuhannen markan arvosta. Hasista epäillään liikkuneen ainakin 30 kiloa ja amfetamiinia sadoista grammoista kiloihin.

Syytteen törkeästä huumausainerikoksesta saivat tänään neljä Lahden seudulta kotoisin olevaa nuorehkoa miestä sekä lahtelainen 71-vuotias nainen. Naista lukuunottamatta kaikki syytetyt kiistivät teot lukuunottamatta pienehköjä huumeiden hallussapitoja. Nainen kiisti huumeiden käsittelyn ja myymisen ja katsoi joutuneensa hyväksikäytetyksi, kun hänen asuntoaan oli käytetty huumekauppaan.

Päätekijäksi epäilty 32-vuotias lahtelainen mies organisoi syyttäjä Martti Saloheimon mukaan hasis- ja amfetamiinikauppaa, josta jälkimmäistä käytiin naisen asunnolla. Lisäksi miehellä oli Lahden alueen metsissä useita hasiskätköjä, joista osa oli myös muiden syytettyjen tiedossa ja hoidossa miehen ollessa matkoilla. Yhdestä metsäkätköstä sekä syytetyn tyttöystävän kotoa löytyi myös rahaa yhteensä n. 600000 markkaa.

Syytetyt eivät ole missään vaiheessa tutkintaa halunneet kertoa mitään yksityiskohtia, joten osa syyttäjän aineistosta perustui arvioihin. Kiinniottohetkellä viime syyskuussa ja sen jälkeisessä tutkinnassa syytettyjen hallusta löytyi yli viisi kiloa hasista ja lähes 700 grammaa amfetamiinia.

Syyttäjä arvelee pääsyytetyn aloittaneen huumekaupan jo 1993, josta lähtien hänellä on ollut käytössään toisen henkilön nimelle avattu tili. Tilillä on ollut satojen tuhansien tilitapahtumia, jotka sopivat yhteen syytetyn kalliiden hankintojen kanssa. Virallisesti mies on elänyt joko työttömyyspäivärahalla tai vankilassa. Puolustuksen mukaan syyttäjä ei voi osoittaa huumekätköjen tai tilien olevan yhteydessä juuri syytettyihin. Yksi miehistä mm. kertoi käyneensä huumekaupasta syytetyn naisen asunnossa vain kahvilla.

Huumejuttu jatkuu näillä näkymillä ainakin tämän ja ensi viikon, ja päätöksiä on luvassa vasta toukokuussa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.