Mainos

Ison-Britannian poliisi etsii kadonneita lapsia Internetissä

Isossa-Britanniassa on avattu karanneille ja kidnapatuille lapsille omistettu verkkosivusto. Poliisi kehuu sivustoa uudeksi tehokkaaksi apuvälineeksi kadonneiden brittilasten löytämiseksi. Vuosittain Britanniassa katoaa satoja lapsia.

"Internet-yhteyksien nopea kasvu ja kaikkien Britannian poliisivoimien tietojen yhdistäminen samoille sivuille. Tämä on tavattoman hyödyllistä", kommentoi poliisin edustaja uutistoimisto Reutersille.

Sivusto perustettiin yhdysvaltalaisen Computer Associates -yhtiön avustuksella. Computer Associates on tuottanut samanlaisia sivuja Yhdysvalloissa, Italiassa, Alankomaissa ja Brasiliassa sekä koonnut maailmanlaajuisen tietokannan yli 1700 "kadonneesta" lapsesta.

Monikieliset sivut sisältävät suurikokoisia valokuvia ja yksityiskohtaisia fyysisiä kuvauksia kadonneista lapsista. Sivuilla voidaan myös arvioida, miltä kadonneet lapset näyttävät jopa vuosia katoamisensa jälkeen. Lisäksi Ison-Britannian poliisille tarjoutuu mahdollisuus olla nopeassa yhteydessä ulkomaalaisiin virkaveljiinsä, jos lapsia on siepattu ulkomaille.

"Kun saamme tiedon lapsen ryöstämisestä ulkomaille, voimme hälyttää apuun eurooppalaiset tai amerikkalaiset virkaveljemme silmänräpäyksessä", kertoo Lontoon poliisin kadonneitten ihmisten toimiston tiedottaja. Toimistossa käsiteltiin vuosina 1998-1999 yli 20 000 lapsen katoamisilmoitusta.
(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.