Mainos

Isojoen hautakiviä kaatoivat pikkutytöt

Kolme kahdeksanvuotiasta tyttöä kaatoi kaikkiaan lähes 30 hautakiveä Etelä-Pohjanmaalla.

Isojoen hautakivien kaatajiksi ovat paljastuneet kahdeksanvuotiaat tytöt. He jäivät kiinni silminnäkijähavainnon perusteella. Tytöt ovat tunnustaneet tekonsa.

- He eivät kerta kaikkiaan ole ymmärtäneet, mistä tuollaisessa on kyse. Tämä on varsin yllättävää, sanoo vanhempi rikoskonstaapeli Lauri Maakylä.

Tytöt ehtivät kaataa lähes 30 hautakiveä keskiviikkona, torstaina ja eilen perjantaina Isojoen hautausmaalla Etelä-Pohjanmaalla.

Eilen eräs hautausmaalla kävijä havaitsi kaksi tyttöä hautakiven lähellä, joka kohta sen jälkeen kaatui. Tytöt lähtivät pakoon, mutta heidät saatiin juostuksi kiinni.

Poliisin tutkinnassa ilmeni, että mukana on ollut kaikkiaan kolme isojokelaista tyttöä. Yksi heistä oli hautausmaalla vain eilen eikä osallistunut kiven kaatamiseen.

Kivet on kaadettu iltapäivällä, ilmeisesti pian sen jälkeen, kun hautausmaan työntekijät ovat lähteneet kotiin työpäivän jälkeen.

Kaadetuista kivistä suurin osa on pienehköjä. Ne on jo nostettu pystyyn ja vauriot ovat jääneet vähäisiksi. Poliisi on puhutellut tyttöjä ja keskustellut myös heidän vanhempiensa kanssa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.