Mainos

Isohookana-Asunmaa: Siuruainen Lapin johtoon

Kansanedustaja Tytti Isohookana-Asunmaa ehdottaa tämänpäiväisessä Kalevassa, että Oulun läänin maaherra Eino Siuruainen ottaisi johtaakseen myös Lapin läänin, kun maaherra Hannele Pokasta tulee todennäköisesti maalisvaalien jälkeen kansanedustaja.

Isohookana-Asunmaan mielestä Siuruainen voisi hyvin ottaa hoitaakseen koko Pohjois-Suomen maaherruuden. Esitystään hän perustelee sillä, että EU:ssa yhä painavamman aseman saavaa pohjoista ulottuvuutta varten tarvitaan myös konkreettinen Pohjois-Suomen ohjelma. Tämän johtajaksi Siuruainen olisi sekä sopiva että pätevä.

Samalla voitaisiin testata jopa Oulun ja Lapin läänien yhdistämistä taas yhdeksi lääniksi joskus tulevaisuudessa, Isohookana-Asunmaa lisää.

Kalevan mukaan mitään laillisia esteitä sille ei ole, että Siuruainen hoitaisi koko Pohjois-Suomen maaherruuden. Maaherra voidaan määräaikaisesti nimittää johtamaan toista lääniä. Siuruaista on pyydetty asettumaan ehdolle eurovaaleissa, mutta hän ei aio Kalevan mukaan sitä tehdä. Isohookana-Asunmaakaan ei aio asettua euroehdokkaaksi, vaan kansanedustajaehdokkaaksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.