Mainos

"Isoäitipykälä tarpeeton - nykyinenkin laki sallisi jäämisen maahan"

Asiantuntijan mukaan niin sanottua isoäitipykälää ei tarvitsisi tehdä lakiin. Ihmisoikeusliiton pääsihteeri Kristiina Kouros on sitä mieltä, että ulkomaalaislakia olisi voinut jo nyt soveltaa niin, että sekä venäläinen että egyptiläinen isoäiti olisivat voineet jäädä Suomeen.

– Meillä on ulkomaalaislakia tulkittu äärimmäisen tiukasti. Viranomaiset ovat tulkinnan loukussa, eivätkä uskalla käyttää sitä harkintavaltaa, mikä heillä itse asiassa oikeasti olisi, MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Kouros sanoo.

Poliisiylijohtaja kuitenkin sanoi eilen, ettei mahdollinen isoäitipykälä pelastaisi kohuttuja isoäitejä, egyptiläistä Eveline Fadayelia ja venäläistä Irina Antonovaa, käännytykseltä.

Kouroksen mukaan myös tässä käännytysasiassa löytyy vastakkaisia mielipiteitä. Jotkut pelkäävät sitä, että jos mummot saavat nyt jäädä, niin tuleeko heitä lisää - ja kuinka paljon.

– Tähän täytyy sitten miettiä ratkaisu, minkälaisen terveydenhuollon piirissä he sitten olisivat, ja olisiko heillä esimerkiksi oikeus vanhainkotiin.

Kouros on huolissaan eilisistä ratkaisuista - sekä isoäitipykälästä että pääministeri Matti Vanhasen kehotuksesta olla antamatta rahaa kerjäläisille:

– Liekö tulee vielä kriminalisoiduksi välittää toisesta ihmisestä. Nämä kaksi päätöstä tuntuvat absurdeilta, kehotetaan ihan välinpitämättömyyteen.

Katso Ihmisoikeusliiton pääsihteerin Kristiina Kourosin haastattelu (Huomenta Suomi 27.5.2010)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.