Isoäiti vei lapsenlapsia leikkipuistoon, kun mopot ajoivat uhkaavasti kohti Oulussa – lapset hyppäsivät nurmelle turvaan, mutta mopoilija seurasi perässä: "Herrantähden, ne tulee päälle!"

Oulunsalolainen 48-vuotias isoäiti oli kahden lapsenlapsensa kanssa matkalla leikkipuistoon Oulussa, kun yllättäen kaksi mopoilijaa säikäytti perheen.

– Me kävelimme pyörätien reunaa ja sitten alkoi kuulua mopon ääniä. Sanoin tytöille, että pysykää tien reunassa, nainen kertaa tapahtumia MTV Uutisille.

Isoäidin mukaan mopot lähestyivät vauhdilla pyörätiellä kulkevaa perhettä ja lapset hätääntyivät äänistä.

– Katsoin taakse, että herrantähden! Eikö nuo aio hidastaa ollenkaan, ne tulee päälle.

– Tytöt alkoivat kumpikin itkeä. He pelästyivät ja hyppäsivät pyörätieltä nurmikon puolelle.

"Siinä olisi oikeasti voinut sattua pahasti"

Siirtyminen tiensivuun ei auttanut lapsia, sillä toinen mopoilijoista koukkasi lasten perään nurmelle. Isoäidin mukaan mopo sivuutti lapset vain muutaman senttimetrin päästä.

– Siinä olisi oikeasti voinut sattua pahasti.

– Tytöt itkivät, että ei mennä leikkipuistoon leikkimään. He halusivat kotiin, koska siellä olisimme turvassa, kertoo isoäiti.

Perhe pääsi lopulta leikkipuistoon ja isoäiti soitti tapahtuneesta hätäkeskukseen. Isoäiti ei tiedä kävikö poliisipartio paikalla.

Mopoilijat tunnettuja häiriköitä Oulunsalossa

Leikkipuistossa muut vanhemmat osasivat kertoa isoäidille, että mopoilijat ovat tunnettuja häiriköitä Oulunsalossa.

– Oulunsalossa rällätään mopoilla koko ajan ja kyllä minä ymmärrän sen. Ei nyt kuitenkaan saa säikyttää ja ajaa melkein toisen päälle, toteaa isoäiti järkyttyneenä. 

Oulun poliisista vahvistetaan, että häiritsevästi käyttäytyvistä mopoilijoista Oulunsalossa on soitettu hätäkeskukseen. Asiasta ei ole tehty rikosilmoitusta. 

Lue myös:

    Uusimmat