Mainos

Isoa heroiinijuttua tutkitaan Lahdessa

Lahden poliisi on saanut tutkittavakseen kolmannen laajan huumejutun sitten viime kesän. Tällä kertaa on kyse suuresta määrästä heroiinia, jota tuotiin mm. Kaukoidästä.

Päätekijät ovat Lahdesta ja Lappeenrannasta, eikä heillä ole huumetaustaa. Heroiinin epäillään tulleen maahan tuontikuljetuksiin kätkettynä. Osa siitä on kulkeutunut edelleen ulkomaille, mm. Ruotsiin.

Lahden poliisi on takavarikoinut toisen päätekijän asunnosta satoja grammoja valkoista heroiinia. Sen katukauppa-arvo nousee satoihin tuhansiin markkoihin. Rahaa tai anastettua omaisuutta ei liigan jäljiltä ole juurikaan tavoitettu.

Lahden poliisin ja keskusrikospoliisin tutkimuksissa on selvinnyt, että salakuljetettu määrä on huomattavan suuri. Pelkkä heroiinin hankinta-arvo saattaa nousta miljooniin markkoihin.

Liikemiesten uusi bisnes?

Jutun tutkintavaiheessa on ollut vangittuna seitsemän 22-36-vuotiasta miestä, päätekijöitten lisäksi "tukkukauppa"- ja käyttäjäporrasta. He ovat kaikki lahtelaisia lukuunottamatta toista päätekijää. Edelleen on vangittuna neljä henkilöä.

Päätekijät ovat syntyjään ulkomaalaisia. Heillä on liiketaustaa. Poliisi ei tiedä heidän syyllistyneen huumausaine- tai muihin vakaviin rikoksiin, kun taas muita vangittuna on aiemmin rangaistu huumausainerikoksista.

Jutun oikeuskäsittely alkaa ilmeisesti kesällä. Komisario Martti Hirvosen mukaan tutkimukset ovat niin pahasti kesken, että oikeudelta on pyydettävä lisäaikaa syytteiden nostamiselle. Esimerkiksi huumeen tarkempi laatu on määrittelemättä.

Komisario Hirvosen mukaan ei ole sattumaa, että Lahdessa on viime kuukausina tutkittu ensin laajaa ekstaasijuttua, sitten amfetamiini- ja hasisliigaa ja nyt heroiinin salakuljetusta.

-Kovien huumeiden käyttö on ilmeisesti lisääntynyt. Toisaalta poliisi on muuttanut strategiaansa niin, että pyrimme paljastamaan isommat organisaatiot ja saamaan suuret huume-erät pois markkinoilta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.