Mainos

Iso muutos iltapäivällä: MTV3.fi:n uutissivut uudistuvat

Tänään iltapäivällä MTV3:n uutisten verkkosivujen ilme uudistuu täysin. Tämän päivän jälkeen esimerkiksi kuvat, videot ja uutiskokonaisuudet ovat aiempaa suuremmassa roolissa.

– Uudistuksen perimmäinen tarkoitus on yhdistää television visuaalisuus ja netin reaaliaikaisuus. Haluamme tehdä irtioton sanomalehtimäisestä tavasta esittää uutiset netissä, MTV3:n verkko- ja radiouutisten päätoimittaja Anu Kuistiala kertoo.

– Haluamme tuoda verkkouutisiin läsnäolon tunnetta. Haluamme tuoda ajankohtaiset tapahtumat lukijaa lähelle uutisvideoiden ja nettilähetysten kautta. Esimerkiksi Seitsemän ja Kymmenen Uutiset voi jatkossa katsoa suorana netissä, pääuutissivulta, Kuistiala sanoo.

Uutisvirta helpottaa silmäilyä

Digitoimisto Franticin suunnittelema uudistus on rohkea, mutta sen avulla runsaan uutissisällön lukeminen on nopeaa ja vaivatonta. Yksi uudistuksen kulmakivi on uutisvirta, joka kokoaa kaikki uusimmat uutiset visuaaliseen ja helposti hallittavaan muotoon.

Sivustolla voi valita erilaisia uutisvirtoja: uusimmat uutiset, kotimaan uutiset, ulkomaan uutiset, suosituimmat uutiset ja niin edelleen. Lukija voi valita virrasta juuri sen aihepiirin, joka sillä hetkellä kiinnostaa eniten ja tuntuu tärkeimmältä. Myös sosiaalinen media, Facebook ja Twitter, on nykyistä vahvemmin mukana.

– Kaikki tähtää siihen, että uutisten lukeminen verkosta olisi helppoa. Lukija näkee heti, mitä on tulossa ja mikä on tärkeää. Vaivattomuus ja helppokäyttöisyys ovat avainsanoja, päätoimittaja Kuistiala sanoo.

– Uudistetulla sivustolla on toki myös edelleen mahdollisuus syventyä tärkeisiin uutisiin. Tuomme uutisaiheiden taustat esiin ja rakennamme niistä kokonaisuuksia, jotka auttavat ymmärtämään tapahtumia.

Mitä lukijat haluavat?

MTV3.fi:llä on kaksi miljoonaa viikkokävijää. Vaikka muut osiot pysyvät vielä toistaiseksi ennallaan, ulkoasun uudistaminen jatkuu. Uutissivujen jälkeen uudistuvat Urheilun sivut, sen jälkeen muut osiot vähitellen. Uusia elementtejä kehitellään kevään aikana myös uutissivuille.

– Nettitoimitus on uutisten nopean toiminnan joukko. Emme säästele uutisia, vaan kerromme heti kaiken, mitä tapahtumista tiedämme. Isoissa uutistapahtumissa lukijat saavatkin nykyisin lähes aina ensimmäiset tiedot verkosta, Kuistiala sanoo.

– Kyseessä on iso muutos ilmeeseen, joten toki uudistuksen vastaanotto myös hieman jännittää. Ennen uudistusta teimme tutkimuksen siitä, mitä ihmiset haluavat uutissivustolta. Tarkoitus on kuitenkin kehittää sivustoa jatkuvasti saamamme palautteen pohjalta.

Palautetta voi lähettää esimerkiksi MTV3 Uutisten Facebook-sivujen kautta tai osoitteeseen uutiset(at)mtv3.fi.

(MTV3)

Katso Anu Kuistialan haastattelu (Huomenta Suomi 7.2.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.