Mainos

Iso huumejuttu Vantaalla

Vantaan poliisi on paljastanut laajan heroiinin ja amfetamiinin levitysorganisaation Länsi-Vantaalla. Esitutkinnassa on selvitetty yhden heroiinikilon, yhden amfetamiinikilon ja usean hasiskilon reitti päätekijäksi epäillyltä vietnamilaiselta edelleen huumeiden jälleenmyyjille.

Kaikkiaan Länsi-Vantaan huumejutussa syytteeseen on asetettu noin 50 henkeä. Kymmenen heistä on vangittuna odottamassa oikeudenkäyntiä, joka jutun laajuuden vuoksi käydään useassa erässä. Neljä henkeä on jo tuomittu 2-3 vuoden vankeusrangaistuksiin Vantaan käräjäoikeudessa.

-Pelkästään heroiinimäärän arvo katukaupassa on yli kaksi miljoonaa markkaa, arvioi rikoskomisario Seppo Kujala Vantaan poliisin Itä-uudenmaan alueellisesta huumerikostoimistosta. Poliisi pääsi liigan jäljille syksyn 1998 aikana jolloin poliisi takavarikoi yhteistyössä Vantaan ja Helsingin ulosottovirastojen kanssa satojen tuhansien markkojen edestä omaisuutta.

Esitutkinnan yhteydessä on selvinnyt myös muita rikoksia. Osa syytetyistä on osallistunut ryöstöihin, petoksiin, pahoinpitelyihin ja ampuma-aserikoksiin. Lisäksi tutkinnassa on tullut ilmi, että Subutex-nimistä lääkettä käytetään laajasti korvaamaan heroiinia. Länsi-Vantaalla on poliisin mukaan jopa toista sataa heroinistia. Osa tässä jutussa kuulustelluista käyttäjistä on poliisille tuttuja jo aikaisemmista heroiinijutuista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.