Iso eristelevy romahti katosta – moottoritien tunneli syyniin

Hämeenlinnassa rakennusyhtiö YIT tutkii moottoritietunnelin kattoa, josta putosi eilisiltana suurehko paloeristelevy Kolmostielle.

Projektipäällikkö Timo Parikka kertoo, että laatan putoamisen syytä ei vielä tiedetä.  

Rakennusyhtiö on pudottanut katosta noin sadan neliön verran levyjä, joiden kiinnitys ei ole vaikuttanut riittävän tukevalta. Tarkastustyö on kesken ja kestänee iltapäivään.  

Pohjoiseen kulkeva liikenne on poikki tunnelissa illasta asti. YIT haluaa tarkastaa myös Helsinkiin vievän tunnelinpuolen katon.

Enemmän huomiota paloeristeisiin

Betonisten tietunneleiden kattojen paloeristeisiin kiinnitetään enemmän huomiota, sanotaan Liikennevirastosta.  

Samanlaista paloeristystä kuin Hämeenlinnan tunnelissa ei muualla ole. Betonisten tunneleiden katot aiotaan kuitenkin käydä läpi yhdessä ely-keskusten kanssa, sanoo tietunneleiden hallintoviranomainen Laura Väisänen Liikennevirastosta.  

– Tiedossani ei ole, että pitäisi vastaavia asioita ilmetä.  

Esimerkiksi Helsingin Kivihaan betonitunnelin kattorakenteista Väisänen laittoi tänään kyselyn Uudenmaan ely-keskukselle.  

Suurin osa Suomen tietunneleista on louhittu kallioon.  

Hämeenlinnassa tunnelin päälle on rakennettu kauppakeskusta. Katon rakenteet noussevat vahvemmin esille myös monissa vireillä olevissa kaupunkien hankkeissa, joissa kaavaillaan betonikatetta tien päälle, Väisänen sanoo. 

 

Lue myös:

    Uusimmat