Iso-Britannian Elokapina-ryhmä kehottaa kansalaisia jättämään lainat maksamatta

9:58
Video: Elokapinalla on toimintaa myös Suomessa – MTV vieraili yhdessä ryhmän mielenosoituksista selvittämässä, mistä on oikein kyse

Iso-Britannian Elokapina-ryhmä kehottaa kansalaisia velka- ja verolakkoon, uutisoi The Guardian. Lisäksi ryhmä kehottaa ottamaan pankeilta lainaa ilman aikomusta maksaa sitä takaisin.

Extinction Rebellion, Suomessa Elokapina-nimellä tunnettu ryhmä, on kansainvälinen ympäristöliike, joka käyttää kansalaistottelemattomuutta aktivisminsa välineenä. Liike on järjestänyt erilaisia mielenosoituksia ja tempauksia, joilla on pyritty viestimään ihmisille ilmastokriisin vaikutuksista. 

Nyt liikeen Iso-Britanniassa toimiva osa on kehottanut kansalaisia lopettamaan luotto- ja asuntolainojensa maksamisen pakottaakseen pankit toimimaan ilmastonmuutoksen pysäyttämisen puolesta. Ryhmän mukaan lainojen maksamatta jättäminen voisi herätellä päättäjiä ja pankkeja toimimaan. 

Lainaa ilman takaisinmaksua

Ryhmä on myös kehottanut ihmisiä ottamaan pankeilta lainaa, jota ei ole tarkoitus maksaa takaisin. Elokapinan mukaan kansalaisten ottamat lainat ohjattaisiin ympäristönsuojelua edistäviin hankkeisiin ja myöhemmin pankkeja pyydettäisiin armahtamaan nämä lainasummat, jolloin otetut velat menisivät täysimääräisesti hyväntekeväisyyteen. 

Ryhmä toivoo tuhansien brittiläisten osallistuvan pankkeihin ja valtioon kohdistuviin taloudellisiin lakkoihin.

Elokapinan Iso-Britannian osaston mukaan useat yritykset ovat jo lupautuneet lahjoittamaan osan veroistansa ympäristöystävällisten projektien rahoittamiseen sen sijaan, että maksaisivat niitä valtiolle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja