Ismo Leikola keväällä maailmalle: Jenkeissä voi vitsailla rankemmin

Hauskuuttaja Ismo Leikola odottaa jo jännittynein mielin keväistä matkaa Yhdysvaltoihin.

Koomikko Ismo Leikola valittiin syksyllä Maailman hauskimmaksi ihmiseksi yhdysvaltalaisen Laugh Factoryn järjestämässä kilpailussa. Palkinnoksi voitostaan mies sai 10 000 dollarin lisäksi maksetun stand up -kiertueen Yhdysvalloissa.

Leikola matkustaa Yhdysvaltoihin keväällä järjestelemään voittamaansa kiertuetta.

– Tämän kilpailun voitto on hyvä oikotie sinne, mutta ei se vielä mitään muuta takaa, Leikola toteaa.

Kilpailussa Leikola voitti yleisön puolelleen muun muassa suomalaisuudesta ja maailman talouskriisista vitsailemalla. Millaisia juttuja miehen ensimmäisellä yhdysvaltain kiertueella tullaan kuulemaan?

– Paikan päällä syntyy varmasti jo pelkistä ympäristön havainnoista paljon uusia juttuja, mutta minulla on myös kauheasti ideoita, joita en ole koskaan kokeillut englanniksi. Mutta ei siellä tarvitse montaakaan päivää olla, kun alan jo ajatella englanniksi ja uudet vitsitkin tulevat päähän suoraan sillä kielellä, Leikola kertoo tulevasta maailmanvalloituksestaan.

Läpihuutojuttu jenkkiyleisön puolelleen voittaminen ei ole, sillä Leikola kertoo stand upin olevan monelle yhdysvaltalaiselle ”peruskauraa”, joka on ollut osa kulttuuria jo pitkään.

– Stand up on ollut siellä voimissaan yli 60 vuotta, joten uutuudenviehätys puuttuu täysin. Toisaalta sen ansiosta siellä voi myös kokeilla paljon vaikeampia juttuja. Moni luulee, ettei Jenkeissä saa puhua tuhmia, mutta todellisuudessa siellä voi vitsailla paljon rankemmista aiheista, kuin täällä, Leikola selittää.

– Jenkeissä osataan kunnolla erotella, että tämä on huumoria ja sillä ei ole rajoja. 9/11-tragediastakin vitsailtiin jo seuraavana päivänä. Suomessa vastaavista tragedioista ei uskaltaisi vitsailla – mutta ei minulla sellaiseen mitään himoa olekaan, Leikola naurahtaa.

Ennen maailmanvalloitusta Leikola rauhoittui joulunviettoon oman perheensä parissa.

Lue myös:

    Uusimmat