Mainos

Islamisteja pakeni vankilasta Filippiineillä

Useita islamisteja - heidän joukossaan Balin pommi-iskusta syytetty Jemaah Islamiah -järjestön johtaja - on paennut vankilasta Filippiineillä.

Ainakin kolme ääri-islamilaisen Jemaah Islamiah -järjestön jäsentä on paennut vankilasta Filippiineillä. Filippiinien poliisin mukaan paenneiden joukossa on myös järjestön johtajiin kuuluva indonesialainen, joka on tuomittu 17 vuodeksi vankeuteen. Indonesialainen Fathur Rohman al-Ghozi (kuvassa) sai 17 vuoden tuomion räjähteiden laittomasta hallussapidosta ja asiakirjaväärennöksestä. Häntä on syytetty myös joulukuussa 2000 tehdystä pommi-iskusta lähijunaan Manilassa.

- He pakenivat ehkä aamun pikkutunteina. Olemme lähettäneet erikoisryhmän jäljittämään heitä, kertoi Manilan poliisipäällikkö Hermogenes Ebdane.

Al-Ghozi oli vangittuna Camp Kramen tarkoin vartioituun pidätyskeskukseen, jonka yhteydessä toimii myös kansallisen poliisin päämaja. Ääri-islamistit pakenivat jo varhain aamulla, mutta punastuneet poliisipäälliköt tiedottivat asiasta vasta myöhään iltapäivällä paikallista aikaa.

Ebdane on käskenyt kaikkien Camp Kramen vartijoiden pysyä pidätyskeskuksessa, kunnes paon tutkimukset saadaan alkamaan.

Presidentti Arroyo huonoon valoon

Islamistien pako asettaa myös maan presidentin Gloria Arroyon huonoon valoon, sillä tänään alkoi myös aktiivisesti terrorismia vastustavan Australian pääministerin John Howardin virallinen vierailu Filippiineillä. Al-Ghozi on myöntänyt kuuluvansa Jemaah Islamiahiin (JI).

Indonesian viranomaisten mukaan JI on vastuussa Indonesiaan kuuluvalla Balin saarella viime vuonna tehdyistä pommi-iskuista, joissa kuoli yli 200 ihmistä.

Balin iskusta syytetty Amrozi puolusti tänään oikeudessa yökerhojen räjäyttämistä ihmisten lisääntyneellä uskonnollisuudella.

-Tämän tapahtuman johdosta, jos Jumala suo, monet ihmiset ymmärtävät unohtaneensa Jumalan, hän kertoi. Amrozi korosti myös iskujen "pelastaneen" Balin lomasaaren ulkomaalaisten käsistä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.