Islamilaiselle puoluehankkeelle ristiriitainen vastaanotto

Puolueeksi pyrkivän yhdistyksen ohjelma on jyrkkä. Se muun muassa suhtautuu hyväksyvästi sharia-lakiin. Järjestön keskushenkilöitä on lähtenyt opiskelemaan islamia Medinaan Saudi-Arabian valtion tukemana.

Hanke Suomen islamilaisen puolueen perustamiseksi on saanut ristiriitaisen vastaanoton muslimiyhteisöissä, kertoo 45 minuuttia -ohjelma.

Puolueeksi pyrkivä yhdistys, Suomen islamilainen puolue ry, ajaa alkoholipolitiikan lisäksi muun muassa poikien ympärileikkauksen laillistamista sekä mahdollisuutta islamilaisittain korottomiin pankkilainoihin.

Ryhmittymän ohjelmassa on myös jyrkkiä piirteitä. Se suhtautuu suopeasti sharia-lain mukaisiin tuomioihin.

Maahanmuuttajavaltainen muslimiyhteisö on kuitenkin suomalaistaustaisten käännynnäismuslimien puoluehankkeesta hieman ymmällään. Monet jopa vastustavat puolueen demokratianvastaisuutta.

- Jo lähtökohtaisesti poliittinen islam ei usko demokratiaan ja siinä se ensimmäinen asia mikä on suomalaista oikeuskäsitystä ja yhteiskuntaa vastaan, kirjailija Yousif Abu Al Fawz painottaa.

Järjestön vanhoillinen imago vahvistui äskettäin, kun puolet järjestön edellisestä hallituksesta lähti yhtä aikaa Medinan islamilaiseen yliopistoon opiskelemaan islamia. Ilmiö on osa kansainvälistä kehitystä.

- Jo kahdeksankymmentäluvulla tietyt saudiarabialaiset rahastot ja tietyt uskonnolliset instituutiot pyrkivät rahoittamaan ja toimimaan mm. Pohjoismaissa ja siitä on tietoa ja näyttöjä esim. 80-luvun lopulta Suomestakin, Helsingin yliopiston tutkija Marko Jantunen paljastaa.

Yhdistys kerää nyt kannattajakortteja päästäkseen puolueeksi. Kortteja tarvitaan vuoden sisällä 5000.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat