Mainos

Islamilainen jihad lupaa keskeyttää raketti-iskut Israeliin

Israelin tykistöiskuissa aamulla kuoli ainakin yksi henkilö, ja haavoittuneita on useita.

Palestiinalainen äärijärjestö Islamilainen jihad lupaa keskeyttää raketti-iskut Gazasta Israeliin viikon ajaksi. Järjestön edustaja kertoi uutistoimisto Reutersille, että näin halutaan selvittää, lopettaako Israel oman tulituksensa Gazan kaistalle.

Jos Israel ei lopeta tulitusta, aikoo Islamilainen jihad jatkaa raketti-iskujaan.

Islamilainen jihad on yksi useista palestiinalaisryhmistä, jotka ovat ampuneet raketteja Gazan kaistalta Israeliin. Pääosan viime päivien raketti-iskuista ovat tehneet Fatahiin kytkeytyvät liikkeet.

Israel tulitti vielä aamupäivällä tykistöllä Gazaa. Näissä iskuissa on palestiinalaistietojen mukaan kuollut kaksi palestiinalaista ja toistakymmentä on haavoittunut. Israelin ohjus- ja tykistöiskuissa Gazan kaistalle on kuollut perjantain jälkeen 15 palestiinalaista.

Palestiinalaisen Hamas-liikkeen sotilaallinen siipi uhkasi puolestaan aamulla aloittaa uudelleen iskut Israelia vastaan. -Sionistinen vihollinen maksaa kovan hinnan ja joutuu juomaan samasta maljasta, josta kansamme juo päivät ja yöt.

Hamasin sotilaallinen siipi, Ezzedine al-Qassamin prikaatit, lopetti vuodenvaihteessa virallisesti tulitauon hyökkäyksissä Israelia vastaan. Käytännössä Hamas on kuitenkin pidättynyt iskuista tämän vuoden aikana.

Ulkomaailma on painostanut Hamasia luopumaan väkivallasta ja tunnustamaan Israelin, sen jälkeen kun Hamas tammikuussa voitti parlamenttivaalit ja nousi hallituspuolueeksi. Euroopan unioni ja Yhdysvallat ilmoittivat perjantaina jäädyttävänsä avun palestiinalaishallinnolle toistaiseksi.

Israelin radion mukaan Israel on päättänyt jatkaa iskuja Gazan kaistalle, kunnes palestiinalaisten rakettihyökkäykset Israelin alueelle loppuvat. Israelin armeijan tiedottajan mukaan Gazasta on tehty yksitoista rakettihyökkäystä Israeliin kahden vuorokauden kuluessa.

(MTV3-STT–Reuters–AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.