Mainos

Iskut vaikuttivat laajalti ympäri maailman

Yhdysvaltojen ja Meksikon välinen raja suljettiin Yhdysvalloissa tehtyjen terrori-iskujen jälkeen, kertoivat Meksikon viranomaiset. Päätöksen rajan sulkemisesta tekivät Yhdysvaltojen edustajat, kertoi Meksikon presidentin kanslia. Yhdysvaltojen ja Meksikon välinen raja on 3 200 kilometriä pitkä.

Saudiarabialainen matkustajakone joutui laskeutumaan Kreikkaan pommiuhkan takia, kertoivat lentokenttäviranomaiset. Roomasta Jeddaan matkalla ollut kone lensi Kreetan yllä, kun se sai tiedon pommiuhkasta. Kone laskeutui Ateenan lentokentälle ja pommia ryhdyttiin etsimään.

Finnairin konetta vastassa kriisiryhmä

New Yorkin lennolta takaisin Suomeen palanneen Finnairin koneen matkustajia odotti Helsinki-Vantaan lentokentällä kriisiryhmä, johon kuului psykologi, lääkäri ja Finnairin lentotoimintaryhmän johtaja Hannes Bjurström.

-Kerromme matkustajille, mistä takaisin kääntyminen johtui ja miten voimme heitä auttaa. Tarjolla on psyykkistä tukea, ja myös lääkäri on varmuuden vuoksi paikalla. Bjurströmin mukaan miehistö on koneessa kertonut New Yorkin tapahtumien pääpiirteet, mutta hekin ovat saaneet fakseista vain pienen aavistuksen siitä, mitä todella on tapahtunut.

Lisäksi Finnair on järjestänyt palvelevan kriisipuhelimen omaisille, jotka odottivat Suomessa lentoa New Yorkista.

Kaikki lennot Yhdysvalloista on toistaiseksi peruutettu. Palvelunumeroon saa yhteyden Finnairin keskuksen kautta.

-Olemme saaneet miehistöön New Yorkin päässä yhteyden. He odottavat siellä täysin rauhallisina, Bjurström vakuutti. Finnairin tiistai-iltapäivän lento Helsingistä New Yorkiin palasi takaisin Suomeen kello 19:n jälkeen. Kone oli ehtinyt suurin piirtein Hollannin kohdalle, Finnairin tiedotuksessa arveltiin. Lennot muihin maihin pyritään tekemään normaalin aikataulun mukaisesti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.