Isku kansainvälisen avustusjärjestön tiloihin Ukrainassa – toimisto tuhoutui täysin

Isku avustusjärjestön tiloihin Ukrainassa – Lääkärit ilman rajoja -järjestön toimisto tuhoutui täysin 0:46
Katso video: Lääkärit ilman rajoja -avustusjärjestön toimisto tuhoutui täysin iskussa.

Lääkärit ilman rajoja -järjestön toimisto Pokrovskissa tuhoutui täysin ja viisi lähistöllä ollutta ihmistä loukkaantui. 

Donetskin alueen kuvernöörin Vadym Filashkinin mukaan Venäjän hyökkäysten seurauksena Donetskin alueella on viimeisen vuorokauden aikana saanut surmansa kaksi ihmistä ja yhdeksän on loukkaantunut. 

Viisi loukkaantuneista on ihmisiä, jotka olivat Pokrovskissa, jossa sijaitsi myös täysin iskussa tuhoutunut Lääkärit ilman rajoja -järjestön toimisto. Filashkin kertoi myös, että Pokrovskin iskussa vaurioitui 17 taloa. Filashkinin kommenteista kertoi muun muassa The Kiev Independent.

Isku avustusjärjestön toimistolle tapahtui kolmen aikaan aamuyöllä. Järjestön työntekijät ovat turvassa.

– Tuomitsemme iskun jyrkästi. Sairaanhoito ja avustustyö eivät koskaan saa olla iskujen kohteena, Lääkärit ilman rajoja -järjestön tiedottaja Anna-Reetta Korhonen sanoo MTV Uutisille. 

Korhosen mukaan paikan päällä ei ollut lainkaan suomalaisia järjestön työntekijöitä.

Lääkärit ilman rajoja otti kantaa iskuun ja jakoi tuhosta kuvia myös viestipalvelu X:ssä. Järjestö tuomitsee iskun myös siviilikohteisiin.  

– Tämä hyökkäys toimistoomme ei suinkaan ole yksittäinen tapaus. Siviili-infrastruktuurin tuhoaminen on ollut tämän sodan tunnusmerkki jo pitkään, sanoo hätätilannetta Ukrainassa koordinoiva Lääkärit ilman rajoja -järjestön työntekijä Vincenzo Porpiglia.

Järjestön tuhoutunut toimisto sijaitsi noin 50 kilometrin päässä Venäjän miehittämästä Donetskin kaupungista. Donetskin alueella on käyty kiivaita taisteluita siitä lähtien, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan toissavuoden helmikuussa.

Aiemmin tänään Venäjän kerrottiin mahdollisesti edenneen Itä-Ukrainan Donetskin alueen Tshasiv Jarin itäisimmille alueille. 

Yhdysvaltalaisen ajatushautomo Institute for the Study of Warin (ISW) on arvioinut, että Venäjän keväällä tai kesällä alkavaksi odotettu seuraava suurempi hyökkäysoperaatio voisi sijoittua juuri Donetskin alueelle, missä sijaitsevat sekä Tshasiv Jar, Tonenke että Venäjän helmikuussa valtaama Avdijivkan kaupunki.

Lue myös:

    Uusimmat