Mainos

Isku juutalaisiirtokuntaan poiki Israelin vastaiskun

Raskaana ollut israelilainen nainen ja hänen miehensä saivat surmansa, kun kaksi palestiinalaismiestä tunkeutui varhain aamulla juutalaissiirtokuntaan Hebronin lähellä ja avasi tulen. Asiasta kertoi Israelin armeija.

Siirtokuntalaiset ampuivat yhden Karmei Tzurin siirtokuntaan hyökänneistä palestiinalaismiehistä, mutta toinen pääsi pakenemaan läheiseen Halhulin kaupunkiin. Ammuskelussa haavoittui lisäksi viisi ihmistä, joista yksi menehtyi.

Israelin panssarivaunut tunkeutuivat vastatoimena Halhuliin ja Beit Ummarin kaupunkiin. Israelin armeija kertoi löytäneensä kahden palestiinalaisen ruumiit Gazan kaistan eteläosassa Sufassa. Armeijan mukaan nämä saivat ilmeisesti surmansa räjähdyksessä, joka tapahtui lähellä palestiinalaisaluetta ja Israelia jakavaa sähköaitaa.

Israelin rannikkovartiosto ilmoitti ampuneensa kahta palestiinalaista, jotka yrittivät uida rantaan lähellä Dugitin siirtokuntaa. Armeijan mukaan surmansa sai ainakin toinen miehistä, jolla oli mukanaan kivääreitä ja kranaatteja.

Neuvottelut jatkuvat

Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin ja Egyptin presidentin Hosni Mubarakin on määrä jatkaa tänään keskusteluja Lähi-idän väkivaltaisuuksien lopettamisesta.

Mubarak pyrkii saamaan Bushin sen taakse, että Palestiinan valtio perustettaisiin ennen kuin valtion lopullisista rajoista on päästy yksimielisyyteen. Mubarakin mukaan tämä voisi johtaa todelliseen rauhanprosessiin ja 20 kuukautta jatkuneiden väkivaltaisuuksien loppumiseen.

Bushin on määrä tavata myös Israelin pääministeri Ariel Sharon ylihuomenna Yhdysvalloissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.